Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Baro başkanları AYM üyeliği için adaylarını belirledi

Türkiye Barolar Birliği (TBB), Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeliği için 32 aday adayı arasından üç ismi belirledi. Çorum Barosu Başkanı Kenan Yaşar 18 oy, Diyarbakır Barosu’na kayıtlı Avukat Zülal Erdoğan Bilal 13 oy, Erzurum Barosu Başkanı Talat Göğebakan 11 oy aldı.

AYM üyesi Celal Mümtaz Akıncı, 31 Ocak’ta yaş haddinden emekliye ayrılacak. Akıncı’nın yerine seçilecek AYM üyesi için baro başkanları adayını belirledi.

Çorum Barosu Başkanı Kenan Yaşar 18 oy, Diyarbakır Barosu’na kayıtlı Avukat Zülal Erdoğan Bilal 13 oy, Erzurum Barosu Başkanı Talat Göğebakan 11 oy aldı.

Belirlenen üç aday arasından bir kişi ise TBMM’de yapılacak oylamada AYM üyeliğine seçilecek.

Eski Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ve eski Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın, kadın adaylar lehine seçimden çekilmişti.

AYM’de hiç kadın üye yok

AYM’de şu anda hiç kadın üye bulunmuyor.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF), “AYM’ye üç adayı da toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı kadınlardan gösterin” çağrısında bulunmuştu.

131 üye arasında sadece beş kadın var

AYM’ye ilk kadın üye 1990 yılında seçildi. Bugüne kadar AYM üyeliği yapmış olan 116 emekli ve 15 mevcut yani 131 kişiden yalnızca beşi kadın.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.