Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yağmur Önüt davasında yargı altı yıl sonra “cinayet” dedi – Medyascope’a konuşan Anne Sevgi Gülseren: “Yavrum için yapabileceğim son şeyi yaptım”

İstanbul-Küçükçekmece’de 2016 yılında erkek arkadaşı Egemen Vardar tarafından öldürülen Yağmur Önüt’ün davasında altı yıl sonra karar çıktı. Vardar’a “olası kast ile öldürme” suçundan “iyi hâl” indirimi de uygulanarak 16 yıl sekiz ay hapis cezası verildi. Mahkeme, sanığın tutuklanmasına hükmetti. Kararla ilgili olarak Medyascope‘a konuşan anne Sevgi Gülseren “Kendi adıma, çocuğum için bir şeyler yaptığımı hissettim. Yavrum için yapabileceğim son şeyi yaptım” dedi.

Küçükçekmece’de 19 Nisan 2016’da Yağmur Önüt’ü av tüfeğiyle vurarak öldüren Egemen Vardar hakkında “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılamada Vardar’a, “bilinçli taksirle ölüme neden olma” suçlamasıyla beş yıl 10 ay hapis cezası verilmişti. Tarafların itirazı üzerine dosya Yargıtay’a gönderilmişti. Yargıtay 12. Ceza Dairesi, sanığın mahkumiyetine karar verilmesinin kanuna aykırı olduğunu, bu nedenle sanığın “olası kastla öldürme” suçundan ceza alması gerektiğini belirterek kararı bozmuştu. 

Savcı “kasten öldürme” suçlamasıyla ceza istedi

Yargıtay’ın bozma kararının ardından bugün (17 Ocak) Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülen duruşmaya, tutuksuz sanık Egemen Vardar ve Yağmur Önüt’ün annesi Sevgi Gülseren katıldı. Duruşmada taraf avukatları da hazır bulundu. Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, Vardar’ın “olası kast ile öldürme” suçlamasıyla 20 yıldan 25 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Yine “iyi hâl” indirimi

Mütalaaya karşı savunma yapan sanık Egemen Vardar, eylemi bilerek isteyerek gerçekleştirmediğini savundu. Kararını açıklayan mahkeme heyeti Vardar’a “olası kastla öldürme” suçunda 16 yıl sekiz ay hapis cezası verdi ve tutuklanmasına hükmetti.

“Kadın katili ait olduğu yerde”

Duruşmanın ardından Medyascope‘a konuşan Yağmur Önüt’ün annesi Sevgi Gülseren, “Altı yıldır benim kızımın kemiği bile kalmadı. Daha yeni ceza verdiler. Geç gelen adalet, adalet midir?” diyerek karara tepki gösterdi. Anne Gülseren, “Altı yıl sonrasında, en azından artık tutuklu. Katil olduğunu kabul ettiler. Benim için bu mücadele bir sonuca vardı. Bana göre bu katil hep korundu. İndirimlerle birlikte 21 yıl olacaktı cezası. 20 yıldan ceza verip, indirim yaptılar. En son kararı Yargıtay verecek. Tek umudum alt sınırdan verilen kararın kabul edilmemesi. Kendi adıma, çocuğum için bir şeyler yaptığımı hissettim. Yavrum için yapabileceğim son şeyi yaptım. Altı yıldır çocuğuma bir bedel ölçemediler. Bugün en azından artık biliyorum ki hapiste. Kadın katili ait olduğu yerde. Bu hak ettiği ceza mıydı? Yine de buna da şükür diyorum” dedi.

“Tek tesellimiz bir kadın katilinin aramızda dolaşmıyor olması”

Yağmur Önüt’ün avukatı Esin Yeşilırmak da “Tek tesellimiz bir kadın katilinin aramızda dolaşmıyor olması. Altı yılın sonunda nihayet tutuklama kararı çıktı. Yeterli bir karar değil. Biz yine itirazlarımızı yapacağız. Biz biliyoruz ki Yağmur kasten öldürüldü. Adaleti altı yıl önce sağlayabilecek mahkeme, boşu boşuna bu süreci uzattı” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.