Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yaşamına son veren 16 yaşındaki Bahadır Odabaşı’nın amcası Medyascope’a konuştu: “HDP’li Gergerlioğlu’nun ağlaması 30 yıllık MHP üyeliğimi alıp götürdü”

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildikten sonra tutuklanan ve altı yıldır cezaevinde bulunan Nurettin Odabaşı’nın 16 yaşındaki oğlu Bahadır Odabaşı’nın psikolojik sorunlar nedeniyle yaşamına son vermesi tartışılmaya devam ediyor. Odabaşı’nın amcası Osman Odabaşı, Medyascope’a konuştu. 16 yaşındaki bir çocuğu hayattan koparan sorunlar orta yerde dururken, halen bazı kesimler tarafından tehdit edildiklerini söyleyen Odabaşı, “30 yıldır üyesi olduğum MHP hariç herkes ya aradı ya da mesaj ile taziyelerini bildirdi. HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu üç kez aradı ve telefonda ağladı. Gergerlioğlu’nun ağlaması MHP üyeliğimde geçen 30 yılımı alıp götürdü” diye konuştu.

“Babası tutuklandığında Bahadır daha 10 yaşındaydı”

Ordu’da yaşayan ve TIR şoförlüğü yapan Osman Odabaşı, Medyascope‘a konuştu. Bir kardeşinin daha tutuklu olduğunu belirten Odabaşı, “Babası tutuklandığında Bahadır daha 10 yaşındaydı. Annesi de aynı dönemde ihraç edildi, 2019 yılında göreve iade edildi. Bahadır hem babasızlık hem de ergenlik sorunlarının da eklenmesiyle yaşadığı sorunları kaldıramadı. Daha sonra annesi ile bir tartışma yaşayıp evden ayrılıyor. Annesi de anahtarı paspasın altına koyarak eve döneceğini ya da arkadaşında kalacağını sanıyor. Site güvenlik kamerasından siteden çıkmadığı görülünce cenazesi apartman boşluğunda bulunuyor” dedi.

“Enes Kara’yı düşünürken aynı acıyı bizler yaşadık”

Osman Odabaşı, 16 yaşındaki bir çocuğun intiharına yol açan sorunlar ortadayken halen bazı çevreler tarafından tehdit edildiklerini aktaran Odabaşı, “Ben TIR şoförü olduğum için onlarca ülke, il ve ilçe gezdim. Diyarbakır ve Bingöl’ün ilçelerinde gezerken, o çocukları görürken, yaşadıkları acılara nasıl dayandıklarını düşüyordum. Bir hafta önce Elazığ’da yaşamına son veren Enes Kara’yı düşünürken, bu kez aynı acıyı bizler yaşadık. Allah kimseye yaşatmasın” diye konuştu.

“30 yıldır üyesi olduğum MHP’den hiç kimse aramadı”

Olaydan sonra AKP dahil bir çok siyasi partiden milletvekili ya da temsilcilerin kendilerini arayarak ya da mesaj yoluyla taziyelerini ilettiği söyleyen Osman Odabaşı, şöyle devam etti: “Sadece 30 yıldır üyesi olduğum MHP’den hiç kimse aramadı. Değil milletvekili, buradaki teşkilatlarından biri de arayıp bir başsağlığı dilemedi. Ama HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu üç kez aradı. Kendisini tanımam, sadece sosyal medyada yaptığı çalışmaları bilirim. Gergerlioğlu’nun telefonda benimle konuşurken ağlaması ve hıçkırıkları, benim MHP üyeliğimdeki 30 yılımı alıp götürdü. Ben daha ne diyeyim. Nasıl bir ülke haline geldik, ne zaman bu kadar birbirimize karşı böyle düşman yapıldık?”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.