Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bukele esprilerine devam ediyor: “Amerikan başkanı dahil herkesi devreye sokun”

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi daveti üzerine Türkiye ziyaretinin son gününde Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’ni (TUSAŞ) ziyaret etti. Ziyaret ettiği görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan Bukele, Cem Yılmaz’ın GORA filmine atıfta bulunarak esprilerine bir yenisini daha ekledi.

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Ankara’daki temasları kapsamında dün (21 Ocak), Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’ni (TUSAŞ) ziyaret etti. TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil ziyaretin ardından sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, Türkiye ile El Salvador’un uydu alanında işbirliği anlaşması imzaladığını duyurdu.

TUSAŞ’ın sosyal medya hesabından bu ziyaretin görüntülerinin paylaşılması üzerine Bukele, bu mesajı alıntıladı ve Türkiye’ye geldiği günden beri sosyal medya hesabından paylaştığı Türkçe tweetlerine bir yenisini daha ekledi.

GORA filmine atıfta bulundu

Kendisini El Salvador’un CEO’su olarak tanıtan Bukele, Cem Yılmaz’ın GORA filmindeki “Alo Muhittin, Arif ben. Amerikan başkanı dahil herkesi devreye sokun, uzaylılar tarafından kaçırıldım” repliğine gönderme yaptı ve “Türk uzay üssü tarafından kaçırıldım, Amerikan başkanı dahil herkesi devreye sokun!” diye yazdı.

https://twitter.com/nayibbukele/status/1484595024734175241?s=20

Bukele, Türkiye’ye ulaştıktan sonra sosyal medya hesabından Türkçe bir tweet paylaşmış ve “Öncelikle Bitcoin diyarı El Salvador’dan tüm Türkiye’ye selamlar” demişti. Konuk lider daha sonra da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğü esnada askerleri selamlarken çekilen bir videosunu paylaşmış ve videonun üzerine “Türkçe dersinde sözlüye kalkınca ben” yazmıştı. Bukele’nin bu iki yorumu da sosyal medyada büyük beğeni toplamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.