Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: Esra Erol, genç kızın stüdyodan çıkmasını bile engellemiş

Esra Erol’un, “Esra Erol’da” adlı programında görüntüsünün verilmesini istemeyen genç kadına bağırması sosyal medyada gündem oldu. Erol daha sonra konuya ilişkin “Yayından alınan bir dakikalık görüntü üzerinden fikir yürütülmesi gerçekleri çarpıtıyor” dedi. Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel blogunda yayımladığı “Esra Erol, genç kızın stüdyodan çıkmasını bile engellemiş” başlıklı yazısında, programda yaşananları eleştirdi.

“Esra Erol, programda ailenin özel alanını tarumar ediyor, ayaklarının altına alıp çiğniyor; ekranlardan milyonlarca insana aktarıyordu. Aile fertlerine üstten bakıyor, onları aşağılıyor; Elif’in yaşamıyla ilgili hüküm veriyor, yargılıyordu. Sanki hakkı varmış gibi istedikleri zaman stüdyodan çıkmalarını engelliyordu. Babanın kızının yanına gitme isteğine bile program sonuna kadar izin vermiyordu. Onun için aslolan program için öngördüğü senaryonun uygulanmasıydı. O insanlar, programı için uygun ‘malzemeler’di, o kadar. Programın en başında genç kız ekrana çıkmak istemediğini söylediğinde bıraksaydı, aile zaten kızlarını alıp evlerine gidecekti. O kadar süre onların gözyaşlarına aldırmadan ekranda tutmak Esra Erol’a reyting getirmiş olabilir ama -istememesine rağmen- ismi ve yüzü ekranlardan yayımlanan o genç kızın yaşamına olumlu etkilerde bulunmayacaktır” diyen Bildirici’nin yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.