Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Metin Lokumcu’nun son anları: “İyi değilim”

Emekli öğretmen Metin Lokumcu’nun, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 31 Mayıs 2011’deki Hopa mitingi öncesi çıkan olaylarda polisin kimyasal gaz kullanması sonucu hayatını kaybetmeden önceki son anlarına ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde Lokumcu’nun yanında bulunanlara “İyi değilim” dediği duyuluyor.

Metin Lokumcu davasına ilişkin oluşturulan Twitter hesabından Lokumcu’nun son anlarına ilişkin yeni görüntüler paylaşıldı.

Polisin kimyasal gazla yaptığı müdahalenin ardından Lokumcu’nun yanında bulunan ve durumunu soran bir kişiye “İyi değilim” dediği duyuluyor.

Bunun üzerine yanına giden kişi Lokumcu’ya “Gel oturtayım seni bir yere” diyor.

Görüntüler burada son buluyor.

“İyi değiliz” ve “Adalet gelene kadar iyi olmayacağız” yazılarının paylaşılmasının ardından 18 Şubat’ta saat 09.30’da Trabzon Adliyesi’nde yapılacak duruşmaya çağrıda bulunuldu:

Ne olmuştu?

Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Artvin’in Hopa ilçesinde 31 Mayıs 2011’de düzenlediği miting öncesinde yöreye yapılmak istenen hidroelektrik santrallerini (HES) protesto etmek isteyen Hopalılar’a polis kimyasal gazla müdahale etti.

Atılan gazlar nedeniyle emekli öğretmen Metin Lokumcu yaşamını yitirdi, gaz kapsülleri nedeniyle çok sayıda kişi yaralandı ve birçok kişi gazdan etkilendi.

Lokumcu’nun kimyasal gazlar nedeniyle yaşamını yitirdiği Adli Tıp Kurumu’nun raporunda da yer aldı.

Lokumcu’nun ölümüne ilişkin soruşturma ancak dokuz yıl sonra sonuçlandı. Eylül 2020’de hazırlanan iddianamede dönemin Artvin ve Hopa emniyet müdürlerinin de aralarında bulunduğu 13 polisin “taksirle ölüme neden olma” suçundan cezalandırılması istendi.

Hopa Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen davanın ilk duruşmasının 24 Aralık 2020’de yapılması planlandı ancak duruşmadan bir gün önce “güvenlik” gerekçesiyle davanın Trabzon 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ne nakledilmesine karar verildi.

Dava, Lokumcu’nun ölümünden 10 yıl sonra ağır ceza mahkemesine taşındı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.