Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Binlerce lüks aracı taşıyan gemi Atlas Okyanusu’nda yanıyor  

Porsche, Bentley, Audi ve Lamborghini gibi binlerce lüks aracı taşıyan yük gemisinin kargo bölümünde çarşamba günü (16 Şubat) Portekiz’e bağlı Azor takım adaları açıklarında yangın çıktı. Mürettebat dün (17 Şubat) bir operasyon ile kurtarıldı ancak yanmaya devam eden gemi kaderine terk edildi.  

Felicity Ace (Fotoğraf: The Drive) 

Almanya’nın Emden kentinden Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) gitmek üzere 10 Şubat’ta yola çıkan “Felicity Ace” adlı kargo gemisinin ambarında çarşamba günü yangın çıktı.

Bin 100’ü Porsche olmak üzere Bentley, Audi ve Lamborghini’lerin de aralarında bulunduğu çok sayıda lüks aracı taşıyan geminin 22 kişilik mürettebatı tahliye edildi.

Portekiz deniz kuvvetleri gemiyi kurtarmak için harekete geçtiğinde gemi, Azorlar özerk bölgesine bağlı Terceira Adası’nın yaklaşık 320 kilometre açıklarında bulunuyordu.  

Gemi mürettebatı bir helikopterle gemiden kurtarılıp Portekiz’in Faial Adası’na getirildi.

60 bin tonluk yükün ne kadarının yandığı net bir şekilde bilinemiyor. 

Volkswagen, gemide 189’u Bentley marka olmak üzere 4 bin araç olduğunu tahmin ediyor.  

Yangın, dünyada tedarik zinciri sorunlarının gölgesinde, ABD başta olmak üzere birçok ülkede galerilerin araba taleplerini karşılamaya çalıştığı bir dönemde yaşandı.  

Batı ülkelerinde düşük faiz ve yüksek tasarruf oranlarına koronavirüs salgını sebebiyle hükümetlerin nakit desteği eklenince arabalara olan talep arttı.

Ancak otomobil üreticileri elektronik çip kıtlığı sebebiyle talebi karşılayacak kadar araç üretemiyor. 

“Arabam okyanusun ortasında yanıyor”

The Smoking Tire editörü Matt Farah, toplam 123 bin dolar ödeyerek kendi zevklerine göre modifiye ettirdiği 2022 model Boxster Spyder’ını heyecanla bekliyordu. 

Ancak kötü haberi çarşamba günü aldı.

Farah,“Galericimden bir telefon aldım. Arabam okyanusun ortasında sürükleniyor, muhtemelen yanıyor.” 

Dün ise kendisini arayan Porsche temsilcisi yaşananlar için özür diledi.

Farah, “Yangında kimsenin yara almamasına ve herkesin güvende olmadığına sevindim, en önemlisi bu. Önümüzdeki süreçte ne olursa olsun Porsche’nin müşterilerinin yanında olacağına eminim” dedi.

Porsche’nin Kuzey Amerika temsilciliğinden bir sözcü, perşembe akşamki açıklamasında gemide bin100 araçlarının bulunduğunu, araçların akıbetinin ise bilinmediğini söyledi.  

Kaynak: New York Times 

Derleyen: Alp Selim 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.