Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazdı: “Alevi açılımı” olmadı halı sandalye verdik

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel internet sitesinde yayımladığı “‘Alevi açılımı’ olmadı halı sandalye verdik” başlıklı yazısında “Gönül mesaisi”, “Cemevleri için çözüm”, “Devlet, 58 ildeki bin 585 cemevinin kapısını çalarak dinlediği talepleri yerine getiriyor” başlıklı haberleri değerlendirdi.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici yazısında, Yeni Şafak’ın “Gönül mesaisi”, Yeni Birlik’in de “Cemevleri için çözüm” başlıklarıyla manşete çıkardığı haberlerde mahreç olmadığını ve kaynak gösterilmediğini belirtti.

Bildirici yazısına şöyle devam etti:

“İnternette tarayınca kaynağın Anadolu Ajansı olduğunu buldum. ‘Devlet, 58 ildeki bin 585 cemevinin kapısını çalarak dinlediği talepleri yerine getiriyor’ başlıklı haber özetle şöyleydi:

‘Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Alevi toplumunun sorunlarının giderilmesine yönelik talimatı üzerine İçişleri ile Kültür ve Turizm Bakanlıkları harekete geçti. Geçen yıl şubat ayından ekim ayına kadar geçen süreçte 58 ildeki bin 585 cemevi ziyaret edildi.

‘Milli Birlik ve Beraberlik Çalışması’ çerçevesinde toplanan 6 bin 568 talepten bugüne kadar 58 ilde bin 895’i yerine getirildi. Cemevlerinin halı, perde, bulaşık makinesi, buzdolabı, mobilya, dolap, masa, sandalye, ofis malzemesi, televizyon gibi tefrişat ihtiyaçlarının da 891’i giderildi.”

Haberler eksik ve gerçeği yansıtmıyor

Cemevlerinin yüksek elektrik faturaları nedeniyle gündem olduğunu hatırlatan Bildirici, durum böyleyken Anadolu Ajansı’nın cemevleri ile ilgili haberde yüksek elektrik faturaları ve ibadethane sorunundan bahsedilmediği için haberin eksik kaldığını, gerçeği farklı sunduğunu vurguladı.

Bildirici haberlerin, devletin cemevlerindeki sorunları çözdüğü gibi bir yanılsamayı empoze ettiğini belirtti.

“Haberciliğin bütün kuralları çiğnenmiş”

Bildirici, haberlerdeki tek eksiğin cemevlerinin ibadethane sayılmadığı için yüksek elektrik faturası gelmesi olmadığını, bu çalışmanın geçen yıldan kaldığını da hatırlattı.

Bildirici şöyle yazdı:

“Eskiden haber müdürleri, muhabirlerin getirdiği unsurları eksik ya da yanlış haber kağıtlarını buruşturup çöp kutusuna atarlardı. Ben de bu haberi okurken aynı duyguya kapıldım doğrusu. Haberciliğin bütün kuralları çiğnenmişti çünkü…”

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.