Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Flanör (62): 72. Berlinale Film Festivali

Flanör, 10-20 Şubat günlerinde Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen 72. Berlinale Film Festivali’ndeydi. Festivalde En İyi Film seçilen Alcarràs ile Altın Ayı Carla Simón’a giderken, En İyi Oyuncu Ödülü’nü Rabiye Kurnaz George W. Bush’a Karşı filmiyle Meltem Kaplan aldı. 

Koronavirüs salgını nedeniyle sıkı tedbirler alınan festivale sınırlı sayıda kişi katılabildi, sinema salonlarının kontenjanı yarıya indirildi.

Festival boyunca Flanör olarak ana yarışmada gösterilen filmlerden Bataclan saldırısını ve sonrasındaki bir yılı ele alan “One Year, One Night” filminin yönetmeni Isaka Lacuesta ve başrol oyuncusu Noémie Merlant, Charlotte Gainsbourg’un başrolünde yer aldığı “The Passengers Of The Night” filminin yönetmeni Mikhael Hers ve Panorama seçkisinde gösterilen belgesel “Aşk, Mark ve Ölüm”ün yönetmeni Cem Kaya, Flanör’e konuştu. Sinema eleştirmeni ve FIPRESCI Genel Sekreteri Alin Taşçıyan da festivali Flanör’e değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.