Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ömer Özer orman yangınlarına dikkat çekmek için 81 ili yürüyecek: “Bu zorlu yürüyüşü görenler doğaya zarar vermemeye karar verirse o zaman kendimi başarılı olmuş sayacağım”

Ege ve Akdeniz bölgesinde yaz aylarında çıkan orman yangınlarının ardından “81 İl 81 Fidan Ormanlar İçin Yürüyorum” sloganıyla uzun bir yürüyüşe başlayan Ömer Özer, Medyascope’a konuştu. Sosyal medyada “Seyyah Ömer” ismiyle tanınan Özer, Türkiye’yi adım adım yürüyor. Uğradığı her ilde bir fidan diken Özer, bu eylemi insanlara sesini duyurabilmek için yaptığını anlattı.

Manisa’da yaşayan Ömer Özer, orman yangınlarının ardından 5 Eylül 2021’de yürüyüşe başladı. 34 yaşındaki Özer, doğa yürüyüşüne ilgisi olduğunu söylüyor ve bu yürüyüşü daha çok kişiye duyurmak için “Seyyah Ömer” ismiyle açtığı YouTube kanalında yolculuğunu takipçileri ile paylaşıyor.

Yürüyüşe “Yoldaş” da eşlik ediyor

Yola çıkma hikayesini “Geçen yaz yaşanan orman yangınlarından sonra işten de çıkarılmanın psikolojisiyle, üzüntüsüyle bir şey yapmak istedim” diyerek anlatmaya başlayan Özer, İstanbul’a varmadan önce bir köpek ile karşılaşmış. “Yoldaş” ismini verdiği köpekle yürüyüşüne devam eden Özer’in hikayesini kendisinden dinleyelim:

“Yürüyüşlere ilgili olan biriyim. Her zaman doğa yürüyüşleri yapan biriydim. Geçen yaz yaşanan orman yangınlarından sonra işten de çıkarılmanın psikolojisiyle, üzüntüsüyle bir şey yapmak istedim. Bir hedef ve amaç ile birlikte yürüyüşümü yapmak istedim. Eylül ayının beşinde Manisa’dan yola çıktım. 24 Ekim’e kadar Trakya’yı dolaşarak, Çanakkale, Edirne ve Kırklareli, Tekirdağ ve İstanbul’a geldim. İstanbul’a varmadan önce bir sokak köpeği peşime takıldı. Bırakır gider derken, İstanbul’a kadar 250 kilometreden fazla benimle yürüdü. Ben de ona bir isim koydum, Yoldaş’ım oldu. İstanbul’da yürüyemez hale geldi. Hasta mı diye düşünerek veterinere götürdük. Hamile olduğu ortaya çıktı. Ya bu yürüyüşten vazgeçecektim ya da Yoldaş’tan. Ben yürüyüşe ara vermeyi seçtim.”

Yürüyüş martta yeniden başlayacak

Yoldaş’ın yürümekte zorlandığını fark ettiği için İstanbul’da veterinere uğrayan Özer, hamile köpek ile birlikte Manisa’ya geri döndü. Yoldaş’ın yedi yavrusundan altısını sahiplendiren Özer, ara verdiği yürüyüşüne mart ayının sonlarında tekrar başlayacak. “Her yere bir fidan dikerek ilerliyorum” diyen Özer, birkaç sene içinde yürüyüşünü tamamlayacağını düşünüyor:

“Yoldaş, yavrularını doğursun büyütsün, kış mevsimi de geldi diyerek Manisa’ya geri döndüm. Yoldaş yavrularını doğurdu, büyüttü. Hemen hemen hepsini sahiplendirdim. Bir tane yavrusu kaldı. Ona da bir yuva bulup, mart ayının sonları gibi tekrar İstanbul’a araçla gelip kaldığım yerden yürüyüşüme devam edeceğim. Karadeniz bölgesine doğru yola çıkacağım. Her yere bir fidan dikerek ilerliyorum. Muhtemelen birkaç sene içinde bu yürüyüşü tamamlamayı düşünüyorum.”

Seyyah Ömer yaşadıklarını Youtube’da paylaşıyor

Yolda yaşadıklarını YouTube ve Instagram’daki takipçileri ile paylaşan Özer, bununla daha çok insana ulaşabilmeyi hedeflediğini anlatıyor:

“Amacım bir insana daha ulaşabilmek, sesimi duyurabilmek. Yolun çilesini video hazırlayarak YouTube’a ekliyorum. Bu da ayrı bir zahmet oluyor. Bu zorlu yürüyüşü görenler artık doğaya daha saygılı olur, doğaya zarar vermemeye ya da bir fidan dikmeye karar verirse o zaman kendimi başarılı olmuş sayacağım. İnşallah hedefimize ulaşabiliriz, insanlara kendimizi duyurabiliriz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.