Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkan Saylan Sokağı’na AKP’den ret

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi mart ayı ikinci olağan birleşimi bugün (15 Mart) Yenikapı’daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde yapıldı. Meclis gündeminin ilk maddesi Beşiktaş’a bağlı Arnavutköy Mahallesi’ndeki Karakavak Sokak’ın adının Türkan Saylan Sokak olarak değiştirilmesiydi. Saylan’ın evinin de bulunduğu sokakla ilgili değişiklik teklifi, AKP’li meclis üyelerinin “ret” oyları ile “oyçokluğuyla” reddedildi.

İBB Meclisi’nde bu ay, Prof. Dr. Türkan Saylan’ın adının oturduğu sokağa verilmesi yine gündeme geldi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İBB Beşiktaş Meclis Üyesi Ferhunde Şirin, Saylan’ın “aydın bir cumhuriyet kadını” olduğunu söyledi ve Ergenekon davalarında “FETÖ’nün kumpasına” uğradığını belirtti.

Daha sonra AKP Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş söz aldı ve Cumhur İttifakı’nın konu ile ilgili tavrının belli olduğunu söyleyerek, “Bu konu daha önce konuşuldu. Kimse bizden riyakarlık beklemesin. Sözde aydın özde mürteci (gerici) hiçbir kişin ismini verilmesine burada olduğumuz sürece müsaade etmeyeceğiz” dedi. Alt komisyonda görüşülen ve reddedilen teklif, İBB Meclisi’nde “oyçokluğuyla” reddedildi. 

Aralık ayında da reddedilmişti

Türkan Saylan konusu İBB Meclisi’nin geçen aralık ayındaki toplantısında da gündeme gelmişti. AKP Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş, Saylan’ın toplumu böldüğünü öne sürerek “Bize göre Türkan Saylan, toplumun çoğunluğunu teşkil eden insanların ortak değerlerine saygı duymayan biridir. Türkan Saylan bu milletin ortak değerlerine hakaret eden birisidir. AKP çoğunluğu burada olduğu sürece Türkan Saylan gibi bu toplumu bölen kişilerin isimleri bir yerlerde yaşatılmayacaktır” diye konuşmuştu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.