Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Chelsea için 1 milyar pound nakit ödeyebileceğini açıklayan Muhsin Bayrak teklif veremedi

İngiltere Premier Lig kulüplerinden Chelsea’yi satın almak için 1 milyar pound ödeyebileceğini açıklayan iş insanı Muhsin Bayrak teklif veremedi. Avukatlarının prosedürle ilgili bir yanlışlık yaptığını belirten Bayrak, üzgün olduğunu söyledi.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından yaptırımlarla karşı karşıya kalan Rus oligark Roman Abramovich, sahibi olduğu İngiltere Premier Lig kulüplerinden Chelsea’yi satılığa çıkarmış, Türkiye’den iş insanı Muhsin Bayrak da kulübe talip olduğunu açıklayarak nakit 1 milyar pound ödeyebileceğini açıklamıştı.

Kulüp için dün (18 Mart) üç teklif verildi ancak bunların arasında Muhsin Bayrak’ın teklifi yer almadı. Reuters’a konuşan Bayrak, açık artırma prosedürü konusunda avukatlarının yanlışlık yaptığını belirtti ve üzgün olduğunu söyledi.

Yanlış e- posta adresine mail atılmış

Reuters’ın haberine göre Bayrak’ın sahibi olduğu AB Group’un avukatları, ilgili yatırım bankasına teklif vermek yerine genel bir e-posta adresi kullanarak İngiltere Dijital, Kültür Medya ve Spor Departmanı ile temasa geçti.  

Chelsea için üç teklif

Kulüp için dün verilen üç teklif Amerikan beyzbol takımı Chicago Cubs’un sahibi Ricketts ailesi, siyasetçi ve eski olimpiyat şampiyonu atlet Lord Sebastian Coe’nun da olduğu bir konsorsiyum ve emlak yatırımcısı Nick Candy’nin liderliğinde başka bir gruptan geldi. Tekliflerin 2 milyar poundun üzerinde olduğu belirtiliyor.

Muhsin Bayrak kimdir?

Bitlis’in Mutki ilçesine bağlı Direktaşı Köyü’nde 1975’te doğan Muhsin Bayrak, “Mutki” veya “Bayrak” olarak bilinen, kendi söylemine göre 500 bin kişilik bir aşiretin lideri. Aynı zamanda kurucusu olduğu AB Grup Holding’in yönetim kurulu başkanı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.