Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Z Kuşağı Tartışıyor (19): Gençler kuşaklar arası tartışmalara nasıl bakıyor?

Ali Deniz Çakır moderatörlüğündeki Z Kuşağı Tartışıyor‘da bu hafta, Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencileri Duygu Naz Önem, Aybike Boyacıoğlu ve Bekir Kandemir ile Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Çağın Eroğlu kuşaklar arasındaki tartışmaları, Türkiye’de siyasi partilerin gençlere verdiği önemi ve Kemal Kılıçdaroğlu için CHP Gençlik Kolları’nın hazırladığı videoyu konuştu.

“Z kuşağı açık sözlülük ve somut çözümler istiyor”

Duygu Naz Önem, Z kuşağı gençlerin önceki kuşaklardan farklı olarak popülist vaatlerden ziyade akılcı çözümler içeren vaatler duymak istediğini belirtti. Türkiye’deki siyasetçileri gençleri yeterince iyi analiz edemedikleri için eleştiren Önem, “Z kuşağı açık sözlülük ve somut çözümler istiyor. Bu çözümleri göremediği noktada da eleştirmekten kaçınmıyor” dedi.

Gençler CHP Gençlik Kolları’nın videosu hakkında ne düşünüyor?

Z Kuşağı Tartışıyor’da bu hafta ayrıca, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları’nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için hazırladığı video da ele alındı.

Çağın Eroğlu, videonun gençlere yönelik bir çalışma gibi gösterilmiş olmakla birlikte gençler üzerinde pozitif bir etki bırakacağını düşünmediğini belirtti. AKP Gençlik Kolları’nın da daha önce benzer bir video yayınladığını hatırlatan Eroğlu, “CHP Gençlik Kolları, AKP Gençlik Kolları ile aynı siyaseti benimsememeli” diye konuştu.

“Kılıçdaroğlu’nun gençlerin yanında olmadığı olaylar da oldu”

Hazırlanan videoya gençler tarafından getirilen diğer bir eleştiri ise kullanılan şarkının sözleri üzerineydi. Bekir Kandemir, videodaki gençlerin Kılıçdaroğlu’nun kendilerini yalnız bırakmadığını söylemelerine de eleştiri getirdi: “Kılıçdaroğlu’nun gençlerin yanında olmadığı olaylar da oldu. Enes Kara’nın intiharı sonrasında açıklama yapması gerekirdi.”  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.