Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Z Kuşağı Tartışıyor (20): Gençler Will Smith olayı ve muhalefetin altılı masa buluşması hakkında ne düşünüyor?

Ali Deniz Çakır moderatörlüğündeki Z Kuşağı Tartışıyor‘da bu hafta, Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Bekir Kandemir, Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Çağın Eroğlu, İstanbul Aydın Üniversitesi Habercilik ve Programcılık Bölümü öğrencisi Mete Kılıç ve Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Ata Birol, Oscar ödül töreninde Will Smith‘in sunucuya saldırısını, muhalefetin altılı masa buluşmasını ve muhalefete gelen tepkilerin nedenlerini konuştu.

“Will Smith’in yaptığının kabul edilebilir bir yanı yok”

Çağın Eroğlu, Will Smith’in bir şaka sonrasında alınıp sunucuya saldırmasının kabul edilebilir bir yanının olmadığını ve buradaki asıl konuşulması gereken konunun sunucunun yaptığının ifade özgürlüğü kapsamında ele alınıp alınamayacağı olduğunu dile getirdi. Mete Kılıç ise Will Smith’i çok sevmesine rağmen bu hareketin onaylanamayacağını söyledi.

“Seçmen artık adayın kim olduğunu öğrenmek istiyor”

Altılı masanın genel olarak heyecan yaratmadığı konusunda hemfikir olan katılımcıların konu hakkında farklı yorumları vardı. Bekir Kandemir, bu buluşmaların kararsız seçmen için önem taşıdığını ancak muhalefeti destekleyen seçmenlerin önceliğinin bu buluşmalar değil adayın kimliği olduğunu söyledi. Çağın Eroğlu ise bu buluşmaların aslında eleştirildiğinin aksine Millet İttifakı için olumlu bir adım anlamına geleceğini belirtti.

“Muhalefet mülteci meselesi ile ilgili net bir yol planı belirlemeli”

Son günlerde gündemdeki diğer bir konu olan mülteci meselesi ile ilgili konuşan Ata Birol, Millet İttifakı’nın mülteci meselesini radikal bir dil ile ele alması gerekmediğini fakat net bir planının olması gerektiğini vurguladı. Mete Kılıç ise son günlerde Memleket ve Zafer partilerine olan ilginin artmasının temel sebebini muhalefetin mülteci konusunda herhangi net bir tutum sergilememiş olmasına bağladı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.