Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Konya’da ırkçı saldırı – 9 yaşındaki S.H., komşusunun baltalı saldırısına uğradı: “Polis bile, ‘Bir daha olay olursa sizi Suriye’ye yollarız’ dedi”

Konya’da Suriyeli bir aile, saldırıya uğradı. Saldırıda Suriyeli ailenin küçük çocuğu da darp edilerek kolu kırıldı. Baltanın sopasıyla komşunun ağır darbelerine maruz kalan anne ve çocuk, olaydan sonra yaşadıkları mahalleden taşındı. Medyascope’a ırkçı saldırıyı anlatan aile kendilerine, “Suriyelilerin hepsi ülkesine dönecek” denildiğini aktardı. 

Ailenin iddiasına göre 25 Mart günü akşam saatlerine doğru yaşanan saldırıda hem dokuz yaşındaki S.H. hem de annesi ağır yaralandı. Olay yaşanmadan önce de komşularının sözlü tacizine uğradıklarını ve evlerinin suyunun kesilmesi gibi baskılar yaşadıklarını anlatan baba Muhammed Hamas, bu olaydan sonra taşınmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Olay günü yaşananları ise dokuz yaşındaki S.H. şöyle anlattı:

“Apartmanın merdivenlerinde kedileri besliyordum. Hep oraya bizim yediklerimizden kalanları koymak için, kedileri beslemek için gidiyorum. Birden komşumuz olan kadın bağırdı. Hep kızıyor kedileri beslediğim için. Kendisi merdivenleri sildiği için binada kedi istemiyor. Bağırdıktan sonra ben kaçmaya başladım. Binanın kapısını kilitledi. Elinde kocaman bir sopayla koluma vurmaya başladı. Ben de elime bir şeyler alıp fırlattım. Sesleri duyunca annem de çıktı evden. Ona da vurdu. Bize hep, ‘Suriye’ye dönün’ diyorlar. Dönmezsek, bizi şikayet edip geri göndereceklermiş. Şimdi oradan taşındık. Okuluma da devam ediyorum. Ama kimseden korkmuyorum.” 

Baba Muhammed Hamas da çok uzun süredir komşularının kendileri ile uğraştıklarını söyledi. Hamas, “Saldırmadan önce de suyumuzu kestiler. Günlerce susuz kaldık. Mahallemizin imamı bize her gün su getirirdi. İçlerinde çok kötülük olan insanlar bunlar. Dokuz kişilik bir ailem var. Sanayide çalışarak aileme bakmaya çalışıyorum. Şimdi korkudan oradan taşındık. İşsiz kaldım. Avukat tutacak paramız bile yok. Lütfen bize yardım edin. Biz kimseye zarar veren insanlar değiliz. Polis bile, ‘Bir daha olay olursa sizi geri yollarız’ diyor. Sanki biz suçluymuşuz gibi. Kendim için değil, çocuklarım için yardım istiyorum” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.