Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haber Hafta Sonu (2 Nisan 2022): Koronavirüs salgını, Furkan Vakfı’na polis müdahalesinin perde arkası ve Dünya Kupası’nın kura çekimi

Editör: Gamze Elvan

Dünya genelinde salgında tespit edilen vaka sayısı 490 milyon 181 bini aştı. Salgında hayatını kaybedenlerin sayısı 6 milyon 172 bini, salgında iyileşenlerin sayısı ise 424 milyon 904 bini geçti. Dünya Sağlık Örgütü salgının bu sene bitebileceğini söyledi. Haber Hafta Sonu’nda bu akşam Prof. Dr. Derya Unutmaz salgında son durumu anlattı. 

20 Mart 2022 tarihinde, Adana’da yürüyüş yapmak isteyen Furkan Vakfı destekçilerine sert müdahale eden polis, yüzlerce kişiyi darp etmişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olayları “Oradaki arkadaşların biraz daha kontrollü olması gerekirdi” diye değerlendirmiş, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli polise destek vermişti. Adana’ya giden Medyascope muhabirleri Doğu Eroğlu ve Sema Kızılarslan, Furkan Vakfı olayının perde arkasını anlattı.

21 Kasım 2022’de başlayacak olan tarihteki ilk kış Dünya Kupası’nın kura çekimi Katar’ın başkenti Doha’da yapıldı. Sekiz grubu Medyascope Spor Servisi Editörü Doğa Üründül değerlendirdi.

Spotify’dan dinleyebilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.