Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Z Kuşağı Tartışıyor (21): Gençler Erdoğan’ın fedakârlık çağrısı ve Macaristan’daki seçim sonuçları hakkında ne düşünüyor?

Z Kuşağı Tartışıyor‘da bu hafta, Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencileri Duygu Naz Önem ve Aybike Boyacıoğlu, Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Çağın Eroğlu ve Aydın Üniversitesi Televizyon ve Habercilik Bölümü öğrencisi Mete Kılıç Erdoğan, Ali Deniz Çakır’ın moderatörlüğünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “fedakârlık” çağrısını, TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerini, Macaristan’daki seçim sonuçlarını ve Türkiye muhalefeti ile Macaristan’daki muhalefet arasındaki benzerlikleri konuştu.

“Ekonomik değil siyasi bir çağrı”

AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Fiyatlar konusunda vicdansızlık yaparak milletin aşına, ekmeğine, geçimine göz dikenlere acımayacağız. Böyle dönemler hep birlikte fedakârlık yapmamız, hep birlikte günlük kazancımızı değil ortak geleceğimizi düşünmemiz gereken dönemlerdir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “fedakârlık” çağrısı hakkında konuşan Duygu Naz Önem, “uzun zamandır ekonomideki sıkıntıları reddeden iltidarın gelinen noktada artık ekonomide problemler olduğunu kabul etmek zorunda kaldığını” söyledi. Erdoğan’ın çağrısının ekonomik açıdan herhangi olumlu bir etkisi olmayacağını belirten Çağın Eroğlu, “Erdoğan artık halktan ekonomik bir fedakârlık bekleyemez. Sadece siyasi bir fedakârlık bekleyip, 2023 seçimleri için oy isteyebilir. Bu nedenle yaptığı çağrı da ekonomik değil siyasi bir çağrıdır” dedi.

TÜİK’in enflasyon verilerine dair konuşan Mete Kılıç ise alışveriş için her hafta daha fazla para harcaması gerektiğini dile getirdi.

Macaristan seçim sonuçları muhalefet için önemli bir ders”

Z Kuşağı Tartışıyor’da bu hafta Macaristan seçim sonuçları da ele alındı. Viktor Orban’ın seçimi kazanması Türkiye’de de gündem yaratırken, sosyal medyada Macaristan’daki muhalefet ile Türkiye’deki muhalefet arasındaki bazı benzerliklere dikkat çekildi.

Orban ile Erdoğan arasında benzerlikler olduğunu düşünen Duygu Naz Önem, Macaristan seçimlerinin, muhalefetin 2023 seçimleri öncesinde ders çıkartabileceği bir seçim olduğunu belirtti. Bu süreçte muhalefetin somut adımlar atmasını beklediğini söyleyen Önem, “Muhalefet artık ortak adayını açıklamalı” dedi. Mete Kılıç, ekonomik şartlar ve mülteci politikaları nedeniyle Türkiye’deki muhalefetin elinin çok daha güçlü olduğunu belirtti.

Bir süredir Macaristan’daki siyaseti yakından takip eden Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Aybike Boyacıoğlu ise Türkiye’nin Macaristan’a göre Batı’ya daha entegre bir toplum olduğunu vurguladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.