Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Z Kuşağı Tartışıyor (22): Gençler ulaşıma gelen zamlar hakkında ne düşünüyor?

Z Kuşağı Tartışıyor‘da bu hafta, Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Aybike Boyacıoğlu, Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Çağın Eroğlu, Acıbadem Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunu Mustafa Kurtaran ve Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Bölümü öğrencisi Efe Yiğit Yıldırım, Ali Deniz Çakır’ın moderatörlüğünde İstanbul’da ulaşıma gelen zamları, öğrencilerin zamlara karşı protestolarını ve Ekrem İmamoğlu’nun süreci nasıl yönettiğini konuştu.

“Zamlar kademeli bir şekilde gelseydi bu kadar tepki toplamazdı”

Ankara’da yaşayan Hacettepe Üniversitesi Mühendislik öğrencisi Efe Yiğit Yıldırım, bugünden (11 Nisan) itibaren geçerli olacak ulaşım zamları değerlendirdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) de ulaşıma zam yaptığını belirten Efe Yiğit Yıldırım, ekonominin gidişatından dolayı gelen zamların kaçınılmaz olduğunu söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) ABB’den farklı olarak tek seferde bu zamları getirdiğini vurgulayan Yıldırım, “Ankara’da zamlar kademeli olarak arttığı için insanlar tepki göstermedi ancak İstanbul’da zamların bir anda gelmesinin bu kadar tepki toplaması normal” dedi. Zamların bir algı meselesi olduğunu belirten Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Çağın Eroğlu ise neden-sonuç ilişkisi kurulduğunda zamlardan sorumlu kesimin iktidar cephesi olduğunun görüleceğini dile getirdi.

“İBB’nin ulaşım hizmetlerinin hâlâ çok pahalı olduğunu düşünmüyorum”

Ulaşıma gelen zamların açıklanmasının ardından meydana gelen protestolar hakkında konuşan Eroğlu, protestoyu doğal bir hak olarak gördüğünü ancak zamlardan en son sorumlu tutulacak kurumun İBB olduğunu söyledi. Zamları protesto eden öğrencilerin iktidar tarafından desteklenmesi hakkında konuşan Aybike Boyacıoğlu, “İBB şu anda Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) değil de AKP’nin elinde olsaydı iktidar bu protestoları desteklemezdi. Hatta protestoya katılan öğrencilere ‘şımarık’ bile diyebilirlerdi” dedi. Boyacıoğlu, gelen zamlar ile alakalı ise “Ben hâlâ İBB’nin ulaşım fiyatlarının çok pahalı olduğunu düşünmüyorum. Alım gücümüz gittikçe düşüyor, bu yüzden abonman fiyatlarının artması normal” diye konuştu.

“Ekrem İmamoğlu her hareketinde aday olabilirim sinyalini veriyor”

Ekrem İmamoğlu’nu süreci yönetme açısından başarılı bulan Çağın Eroğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili şunları söyledi: “Ekrem İmamoğlu her hareketinde aday olabilirim sinyalini veriyor ve Millet İttifakı’nın adayı olmalı.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.