Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (29 Nisan 2022): Erdoğan’ın Suudi Arabistan’a tarihi ziyareti & Guterres’in ziyaretinde Kiev’e füze saldırısı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suudi Arabistan ziyaretinin ikinci günü. Erdoğan dün Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el Suud ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ ile görüştü. Cemal Kaşıkçı cinayeti dosyasının Suudi Arabistan’a devredilmesinden kısa süre sonra yapılan bu ziyaret ne anlama geliyor? Türkiye, Suudi Arabistan ile ilişkilerde neden ve nasıl vites değiştirdi? Gazeteci Hediye Levent, Gündem’de yorumladı.

Rusya-Ukrayna savaşının 65. günü. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Ukrayna’nın başkenti Kiev’i ziyareti sırasında Rusya, Kiev’i hedef aldı, kente iki füze atıldı. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, “Savaş aylar, yıllarca sürebilir” dedi. Ateşkes uzak mı, savaş nereye gidiyor? Uluslararası ilişkiler uzmanı Prof. Dr. Serhat Güvenç, Gündem’de yorumladı.

Danıştay 10. Dairesi, İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine karşı açılan davaları dün (28 Nisan) esastan görüştü. Danıştay Savcısı, mütalaasında sözleşmeden çekilme kararının hukuka aykırı olduğunu belirtti. Mahkeme heyetinin kararının bir ay içinde açıklanması bekleniyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.