Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik: “Kaftancıoğlu’na ceza AKP’nin İstanbul’u kaybetmesinin rövanşı”

Edgar Şar, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen hapis cezasını ve CHP’nin gençlik politikalarını konuştu.

“Bu ceza İstanbul’u kaybının rövanşı”

Gençosman Killik, Kaftancıoğlu’na verilen cezanın CHP’nin 2019 yerel seçimlerinde İstanbul’u kazanmasının rövanşı olduğunu belirtti: “İlgili davaya konu olan soruşturma Canan Hanım 2018’de il başkanı olduğunda başladı. Soruşturmanın davaya dönüşüp sonuçlanması ise seçimlerden sonra oldu. Bu ceza, AKP’nin elinden İstanbul’un alınmasında en önemli rolü oynayanlardan biri olan Kaftancıoğlu’na bu sebeple verilen bir ceza.”

“Bizim siyasi değerlendirmemize göre il başkanımız görevine devam edecek”

Killik, Kaftancıoğlu’na koyulan siyaset yasağını ise şöyle değerlendirdi: “Bu karar hukuki değil, siyasi bir karar olduğu için biz de değerlendirmelerimizi siyasi olarak yapıyoruz ve bize göre Canan Hanım il başkanlığı görevine devam edecek. Ancak şu anki karar bozulmadığı sürece Canan Hanım’ın seçilme hakkı elinden alınmış durumda ama süreç Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne de gidebilir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.