Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gökkuşağı Bülteni (119):  Yönetmen Jeyan Kader Gülşen ve Zekiye Kaçak ile  “Bu Ben Değilim” belgeseli

Medyascope’un LGBTİ+’ların gündemini ekrana taşıdığı “Gökkuşağı Bülteni“nde bu hafta, yönetmen Jeyan Kader Gülşen ve Zekiye Kaçak ile “Bu Ben Değilim” belgeselini  konuştuk.

Editör: Gamze Elvan / Prodüktör: Özgün Can Özgül

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü dün (20 Mayıs) yapılması planlanan 9. Boğaziçi Onur Yürüyüşü’nü, aynı akşam düzenlenecek olan Taş Oda Festivali’nde oluşabilecek güvenlik sorunlarını gerekçe göstererek yasakladı. Yürüyüşe güvenlik ve çevik kuvvet müdahale etti. Polisin müdahalesinde 70 öğrenci gözaltına alındı. Gözaltına alınanların tamamı ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Tarlabaşı Toplumunu Destekleme Derneği’ne açılan iki ayrı davadan biri olan “derneğin feshi” davasının ilk duruşması 18 Mayıs’ta görüldü. Dava öncesinde açıklama yapılırken derneği 20’den fazla avukat savundu.

Eskişehir’de LGBTİ+’ların öldürülmesi çağrısının yer aldığı, imzasız, “Livata olayının haramlığının ayet ve hadislerle açıklaması” broşürü hakkında hak savunucuları suç duyurusunda bulundu. Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, konuyla ilgili Meclis’e soru önergesi sundu. 

25. Uçan Süpürge Film Festivali, 27 Mayıs’ta sinemaseverlerle filmleri buluşturuyor. Kadın yönetmenlerin imzalarını taşıyan 60’ı aşkın filmin 105 seansta izleyiciyle buluşacağı festival Ankara Büyülü Fener Kızılay Sineması ve Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenlenecek. Festivalin program direktörü Nil Kural, Gökkuşağı Bülteni’ne festivaldeki LGBTİ+ temalı filmleri anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.