Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, memleketi İzmit’te gövde gösterisi yaptı: “Beş maaş alan danışmanlarının fakir fukarayı tekmelediği bir dünyada sen artık sarayın adamı oldun Sayın Erdoğan”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün (26 Mayıs) memleketi Kocaeli’ne gitti; Çayırova, Darıca ve merkez İzmit ilçelerini ziyaret etti. Esnaf ziyaretinin yanı sıra halka seslenen Akşener, “Ceketimi assam seçilirim zamanı bitmiştir. El ele vereceğiz ve bu harami düzeni, helal oylarınızla, sandıkta, demokrasi ile attaya göndereceğiz” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Çayırova, Darıca ve İzmit’te esnafı ziyaret etti. İYİ Parti liderine Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak eşlik etti. 

Çayırova’da esnaf ziyareti yapan Akşener’e vatandaşlar, ekonomi üzerinden dert yandı. Çayırova’da esnaf gezisini tamamlayan Akşener, buradan Darıca’ya geçti. 

Darıca’da çok büyük bir kalabalık tarafından karşılanan Akşener, halka seslendi. Esnaf dükkanlarında müşterilerin velinimet olduğunu belirten Akşener, “Müşterisine söven esnaf var mı? Halbuki seçmenine söven siyasetçi var bu ülkede. Seçmenine terörist diyen siyasetçi var bu ülkede. Seçmenine nankör diyen siyasetçi var bu ülkede. Seçmenine şükürsüz diyen siyasetçi var bu ülkede. Sana ne kardeşim? Esas olan sen çiftçinin derdine hangi çareyi ürettin?” dedi. Konuşması sırasında Akşener’in mikrofon uzattığı bir vatandaş işe girmek istediğini ancak “AK Parti kadın kollarına üye olursan bir şey yaparız, yoksa giremezsin” karşılığını aldığını söyledi. Kalabalığın yuhalaması üzerine araya giren Akşener, “Biz kimseyi yuhalamıyoruz. Biz kararlı bir şekilde bu harami düzeni ele ele verip beraber yıkıyoruz“ diye konuştu.

 

İYİ Parti liderinin bir sonraki durağı ise doğduğu yer İzmit’ti. İzmit’te vatandaşlar Alemdar Caddesi’ni boydan boya doldurdu. Akşener’in otobüsünün göründüğü sırada bir vatandaş ile partililer arasında bir tartışma yaşandı. Akşener, meşaleler ve “Başbakan Meral” sloganları ile karşılandı. Yoğunluktan ilerleyemeyen ve aracından inen Akşener, halka seslendi. Akşener konuşurken camlar ve pencerelerde de vatandaşlar vardı. İzmit’te, Erdoğan’ı sert bir dille eleştiren Akşener, son günlerdeki “Kasımpaşalı Erdoğan” benzetmesini bugün de yineledi. Seçim güvenliği konusunda vatandaşlara söz veren Akşener, “Oylarınız bizim namusumuz” dedi.

“11 maaş alan var, haram zıkkım olsun”

Akşener şunları söyledi: 

“Türkiye’de iftiralar, hakaretler, tuzaklar üzerinden yapılan siyasi anlayışın, şuculuk buculuk üzerinden yapılan bir siyasi anlayışın seçmene bir faydası var mı? Köylüye bir faydası var mı, yok. Atanamayan öğretmene bir faydası var mı, yok. EYT’liye bir faydası var mı, yok. 3600 ek gösterge bekleyen arkadaşlarımıza bir faydası var mı, yok. Burada çırak çıkan seçmendir, seçmen. Benim sizden istediğim şu: Buraya benim gibi bütün genel başkanları getirin. Oylarınızı çok kıymetli hale getirin. Ceketini asıp, oy alamasınlar. Oculuk buculuk üzerinden sizi çırak çıkaramasınlar. 10 maaşlı, beş maaşlı danışmanlar maaşlarını alırken, senin atanamamış oğlunun, kızının iş ararken çektiği acıyı ortadan kaldırmanın yolu, seçmeni velinimet etmektir.

Bir çiftçinin yaşadığı sıkıntıları dinledikten sonra Akşener, konuşmasına şöyle devam etti:

“Biz bu hafta partimiz olarak ‘Kuruya 6 bin lira önerin, hububata 5 bin 600 lira verin, önceden yüzde 25’ini ödeyin daha sonra yükseldiği zaman yeniden güncelleyin ve ona göre ödeyin’ dedik. Tık yok. Muhalefet sizin avukatınızdır, hizmet etmek zorunda olan iktidara bu dertleri anlatmak ister. Ama çok güzel bir yöntem var. Söylemediğiniz sözlerle size iftira atarlar. Olmadığınız konularla ilgili size iftira atarlar. Size her şeyi söylerler, ondan sonra onun üzerinden konuşulur ama beş maaş alan ve yan gelip yatan haramzade danışmanlara da para öderler. 11 maaş alan var bu ülkede. Haram zıkkım olsun.

Sarayından çık Erdoğan. Milletin adamı olarak geldin. Bu insanlar alkışlayarak seni oraya getirdi. Ey Kasımpaşalı Erdoğan, sen açlığın, yoksulluğun ne olduğunu bilirdin. Gittin saraya unuttun. beş maaş alan, 11 maaş alan danışmanlarının fakir fukarayı tekmelediği bir dünyada sen artık sarayın adamı oldun Sayın Erdoğan. Açın halinden anlamayı unuttun. Ama söz olsun, ant olsun, iftiralarından yılmadık, yılmayacağız. Tuzaklarına yakalanmadık, yakalanmayacağız. Fakirin, fukaranın, ihtiyaç sahibinin yanında olduk, olmaya devam edeceğiz ve bu harami düzeni buradaki insanların helal oylarıyla, demokrasiyle, sandıkta başına geçireceğiz inşallah.”

“Ayısı dayısı olanlar mülakattan geçiyor”

Mülakatlardaki torpil tartışmalarına da değinen Akşener, “Senin çocuğun işsiz. Sen çocuğunu dört sene üniversitede okuttun. O çocuk mezun oldu, iş bulamıyor. Ayısı dayısı olanlar mülakatlardan geçiyor ve en ballı maaşlarla iş sahibi oluyor. Seninki ne yapıyor? Seninki mutsuz, seninki umutsuz, seninki hayal kuramıyor” diye konuştu.

Başka bir gencin işsiz olduğu için evlenemediğini anlatan Akşener, “Bir devleti yönetenin birinci önceliği, açını doyurmak, çıplağını giydirmek, gencine iş bulmaktır iş” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.