Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Z Kuşağı Tartışıyor (28) : Gençler sosyal medya yasası hakkında ne düşünüyor?

Z Kuşağı Tartışıyor‘da bu hafta, Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Aybike Boyacıoğlu, Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Çağın Eroğlu, Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Ata Birol ve Bilgi Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi Alp Emeç, Ali Deniz Çakır moderatörlüğünde sosyal medya yasasını, sosyal medya fenomenlerinin siyasete etkisini ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çıkışlarının halkta bir karşılığı olup olmadığını değerlendirdi.

“Sosyal medya yasası kabul edilebilir değil”

Ata Birol, sosyal medya yasasını siyasal iktidar tarafından ‘halkın iyiliği’ kisvesi altında getirilmek istenen tehlikeli bir yasa olarak değerlendirdi. Üniversite çağındaki çocukların yazdıklarından dolayı başlarının belaya girebileceği bir ortamda yaşadığımızın altını çizen Alp Emeç ise “Bu yasa kabul edilebilir bir yasa değil ama beni daha çok üzen bu yasayı bazı muhalif insanların desteklemesi” dedi.

“Sosyal medyadaki tartışmalar bizi gerçek problemlerden uzaklaştırıyor”

Sosyal medyadaki tartışmaların gerçeği yansıtmadığını düşünen Boyacıoğlu, bu mecradaki tartışmaları yüzeysel bulduğunu belirtti. Sosyal medyadaki tartışmaları eleştiren Emeç ise “Sosyal medyadaki tartışmalar bizi gerçek problemlerden uzaklaştırıyor. 80 milyon vatandaşın çoğunun haberdar olmadığı tartışmalar ile vakit harcamayı doğru bulmuyorum” diye konuştu. Sosyal medyanın gelişimi ile sosyal medya fenomenleri hakkında konuşan Çağın Eroğlu, “Jahrein daha iyi bir gelecek için mücadele etmek zorunda değil ancak kendisinin bugün geldiğimiz noktada yaptıklarını doğru bulmuyorum. Kendisinin takipçilerinden gelen bir gücü var ve bunu daha iyi kullanabilir diye düşünüyorum” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.