Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Okmeydanı-Fetihtepe’de yıkım gerginliği: “Karanlıkta otururum, dışarıdan su taşırım ama gitmem”

İstanbul-Okmeydanı’ndaki Fetihtepe Mahallesi’nde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkımı planlanan binaların elektrik, su ve doğalgazlarının kesilmesi üçüncü gününde devam ediyor. Kesim için gelen ekipler, çevik kuvvet eşliğinde evlere giriyor.

Sabah erken saatlerden itibaren polis mahalleyi ablukaya aldı. Beylikdüzü ve Avcılar’dan “Bakım var” denilerek getirilen Boğaziçi Elektrik Dağıtım (BEDAŞ) işçileri, “Elektrikleri kesin” talimatını yerine getirmeden mahalleden ayrıldı.

Polis eşliğinde kesimlerin devam ettiği mahallede, vatandaşlarla polis arasında sık sık gerginlik yaşanıyor.

Elektrik ve suyun kesilmesi nedeniyle özellikle evinde yaşlı ve hasta olanlar tedirgin.

Bir vatandaş, “’75 yaşında annem var, bağırsak kanseri bari suyu kesmeyin’ diyorum. ‘Kesmemiz lazım’ diyorlar. Bu kadın nasıl temizlensin. Siz bize ölün diyorsunuz” dedi.

İzleyin: Okmeydanı Fetihtepe’de kentsel dönüşüm | Vatandaşların elektrik, su ve doğalgazı kesiliyor

Başka bir vatandaş da polis barikatının önüne gelerek, “Karanlıkta otururum, dışarıdan su taşırım yine de gitmeyeceğim. Evde doğalgaz varken zaten yakmıyorduk pahalı diye. Keserseniz kesin” diye konuştu.

12 yıldır Fetihtepe Mahallesi’nde oturan bir vatandaş, ikametgah kaydı silindiği için iki aylık bebeğine nüfus cüzdanı çıkaramadığını söyledi. Anne, “Bana ‘Çocuğun kaydını başka yere al’ diyorlar. Neden kendi üstüme çocuğu alamıyorum” diye isyan etti. 

Mahallede gerginlik devam ediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.