Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (14 Haziran 2022): Tanju Özcan CHP’den ihraç edilecek mi? | Kaftancıoğlu’na siyasi yasak | CHP’den SADAT’a suç duyurusu

Editör: Egemen Gök

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı, “kesin ihraç” istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk etti. Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin de partiden ihraç edildi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun siyasi parti üyeliği düşürüldü.

Firdevs Diba Akkaya 2011’den bu yana Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) üyesiydi. Milletvekili aday adayı oldu, parti teşkilatlarında pek çok görevde bulundu. Son görevi ise AKP İzmir Kadın Kolları Başkan Yardımcılığı’ydı. Geçen hafta “Vicdanımın sesini dinledim” diyerek AKP’den istifa etti, İYİ Parti’ye geçmeye karar verdiğini duyurdu. Akkaya kendisini bu karara iten sebepleri ve yaşadıklarını Medyascope‘a anlattı.

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, Medyascope muhabiri Edanur Tanış ile Özcan’ın ihraç kararının ardından Bolu’daki son durumu, Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Çarkoğlu ile CHP’de yaşananları konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.