Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berrin Sönmez ile Feminist Bakış (123): İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararını savunma çaresizliği

Hukuksuz çekilme kararının savunulabilir yanı yok, savunamıyorlar. İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararının iptali istemiyle açılan davaların esastan görüşülmesi Danıştay 10’uncu Dairesi’nde sürüyor. 14 Haziran’da duruşmaların üçüncüsü gerçekleşti. Davalı Cumhurbaşkanı adına İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararını savunan Milletler Arası Antlaşmalar Daire Başkanı savunmasıyla İletişim Başkanınca açıklanan gerekçe arasında çelişki var. İletişim başkanı “Aile yapımıza zarar veriyor” demişti. Duruşmada daire başkanı “Milletlerarası anlaşmalarda toplum yararı gözetilmez” şeklinde savundu kararı. Öte yandan dairenin, 23 Haziran’da yapacağı son duruşmanın ardından İstanbul Sözleşmesi ile ilgili kararını açıklaması bekleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.