Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Florida’da 98 kiloluk piton yakalandı

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Florida eyaletinde bir grup biyolog tarafından dev bir Burma pitonu yakalandı. 98 kilogram ağırlığında ve 5 metre uzunluğundaki dişi piton, şu ana kadar eyalette yakalananların en büyüğü.

98 kiloluk dev Burma pitonu, araştırmacıların bölgedeki erkek yılanlara yerleştirdiği radyo ileticiler sayesinde bulundu. Bölgedeki vahşi yaşam biyoloğu Ian Bartoszek, bu radyo ileticiler sayesinde yılanların hareketlerini ve davranışlarını inceleyebildiklerini söyledi.

Kendisine 5 metre uzunluğundaki dişi pitonun nasıl yakalandığı sorulduğunda ise Bartoszek şu cevabı verdi: “Samanlıkta iğneyi nasıl ararsınız? Örneğin bir mıknatıs kullanabilirsiniz. Biz de böyle yaptık. Erkek yılanlar da çevrelerindeki en büyük dişi yılana doğru çekilirler.”

Öte yandan pitonun 122 yumurta geliştirdiği de belirtildi.

Araştırmacılar, ekosistemdeki yerli türleri korumak için 10 yılı aşkın bir süredir Florida’da piton avlıyor. Ayrıca vahşi yaşamı korumak için yılın belirli bölümlerinde eyalet genelinde “Python Challange” adında piton uzaklaştırma yarışmaları düzenleniyor. Bu seneki yarışmanın 5-14 Ağustos günleri arasında düzenlenmesi ve 25 farklı eyaletten en az 600 kişinin katılması bekleniyor.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.