Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (24 Haziran 2022): Mahmut Ustaosmanoğlu’nun ölümü ve tarikat, cemaat, siyaset ilişkisi

Editör: Gamze Elvan

İsmailağa Camisi imamlığından emekli olduktan sonra kamuoyunda Nakşibendiliğin İsmailağa Cemaati’nin lideri olarak tanınan Mahmut Ustaosmanoğlu, 93 yaşında hayatını kaybetti. Ustaosmanoğlu, İsmailağa Cemaati ve Nakşibendi çevrelerinde Mahmut Hoca, Mahmut Efendi veya Efendi Hazretleri olarak çağrılıyordu. İsmailağa Cemaati’nin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun Fatih Camii’ndeki cenaze töreni için binlerce kişi toplandı.

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu Güne Bakış’ta muhabirlerimiz Ali Deniz Çakır ve Baran Yalçınkaya cenaze töreninden izlenimlerini aktardı. Prof. Dr. Sencer Ayata Türkiye’de cemaat, tarikat, siyaset ilişkisini değerlendirdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “Hizmette 3. Yıl” sunumuna katıldı. Muhabirimiz Ali Macit gün boyu Kemal Kılıçdaroğlu’nu izledi ve detayları anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.