Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

​​Güne Başlarken (1 Temmuz 2022): DW Türkçe ve Amerika’nın Sesi’ne erişim engeli

Günaydın, cuma sabahından herkese merhaba! Ben Janset Atacan, Medyascope’un podcast’i “Güne Başlarken” ile karşınızdayım. Türkiye ve dünyanın gündemini, hava durumunu, ekonomide son verileri, yani güne başlarken bilmeniz gereken her şeyi size aktaracağım. O zaman, başlayalım!

Hava durumuyla başlıyoruz.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre bazı illerde beklenen hava sıcaklıkları şöyle:

İstanbul’da hava parçalı bulutlu, sıcaklık 32 derece olacak. Ankara’da hava gök gürültülü sağanak yağışlı, sıcaklık 26 derece olacak. İzmir’de hava sıcak, 36 derece; Antalya’da parçalı bulutlu, 36 derece; Diyarbakır’da hava sıcak, 39 derece olacak.

Sırada Türkiye gündemi var, siyasetin gündemiyle başlayalım.

TBMM Genel Kurulu’nda, e-ticarete yönelik kanun teklifi görüşülmeye devam edilecek, ek gösterge ve öğrenci affı düzenlemesini içeren ekonomiye ilişkin “torba” kanun teklifi de görüşülecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Halkbank Üreten Kadınlar Buluşması ve Diyarbakır İş Dünyası Buluşması programlarına katılacak.

TÜİK, 2021 yılı devlet destekli tarım sigortaları istatistiklerini duyuracak.

Ekonomiyle devam edelim. 

Güne başlarken dolar kuru 16 lira 69 kuruş, euro kuru ise 17 lira 48 kuruştu. 

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, 30 Haziran gününü 2 bin 405 puanla kapatmıştı.

Serbest piyasanın günlük kapanışında gram altının satış fiyatı 969 lira 17 kuruştu. 

Brent tipi ham petrolün varil fiyatı ise bu sabah 109,12 dolar.

Dünya gündemine bakalım.

Brezilya, temmuz ayı için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi başkanlığını devraldı

Çek Cumhuriyeti, Avrupa Birliği’nin altı aylık dönem başkanlığını devraldı

Bugün WikiLeaks kurucusu Julian Assange’ın ABD’ye iade kararına itiraz etmesi için son tarih. Aynı zamanda Çin Komünist Partisi’nin kuruluşunun 101. yıl dönümü. Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nin altıncı dönem hükümeti için de açılış töreni düzenlenecek. 

Kubilayhan Kavrazlı’nın derlediği sporun gündemine bakalım.

Fenerbahçe, İngiltere Championship takımlarından Hull City ile dostluk maçı oynayacak. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamaya göre, Fenerbahçe taraftarı merhum Alpay Kazan anısına düzenlenecek maç, 10 Temmuz Pazar günü Yeni Sakarya Atatürk Stadı’nda oynanacak ve saat 21.30’da başlayacak. 

Cezayir’de düzenlenen 19. Akdeniz Oyunları’nın erkekler 100 metre yarışında milli atletlerden Jak Ali Harvey altın, Ramil Guliyev gümüş madalya kazandı.

Sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon’da kadınların 6 numaralı seribaşı Karolina Pliskova, Katie Boulter’e 2-1 yenilerek 2. turda elendi.

Gün içinde gündemi takip etmeye devam edeceğiz. Medyascope’u Twitter’dan, YouTube’dan, Facebook’tan, Instagram’dan ve web sitemizden takip edebilirsiniz. 

Ayrıca bize Patreon veya YouTube’un “Katıl” butonu üzerinden de katkıda bulunabilirsiniz. 

Yarın yeniden dinlemeniz dileğiyle, 

Hoşça kalın.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.