Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Demir Yumruk” operasyonunda tutuklanan Erol Evcil’in ifadesi ortaya çıktı

Demir-çelik sektöründe faaliyet gösteren üç ayrı suç örgütüne yönelik düzenlenen “Demir Yumruk” operasyonunda tutuklanan Erol Evcil’in ifadesi ortaya çıktı.

“Demir Yumruk” operasyonunda “kamu kuruluşlarının zararına dolandırıcılık” ve “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” suçlamalarıyla tutuklanan Erol Evcil’in, Ankara Sulh Ceza Hakimliği’ndeki ifadesi ortaya çıktı.

DHA’da yer alan habere göre Evcil, Türkiye genelinde dört demir-çelik fabrikasının bulunduğunu, bu iş yerlerinde 3 bin 800 kişinin istihdam edildiğini söyledi. Fabrikaların 2006 ve 2015 yılları arasına ait vergi borçlarının biriktiğini anlatan Evcil, “Bunların vergi borcu 3 milyar 9 milyon civarındadır. Bu borç oluştuğunda 10 yıl tutuklu kalmıştım. Daha önce ‘çete kurmak’ ve ‘dolandırıcılıktan’ yargılandım, beraat ettim. Dolandırıcılık amacıyla hiçbir şey yapmadım. Vergi borçlarımın olduğu iki şirket vardır. Sivas’taki demir-çelik fabrikasında beraat ettiğim dosya kesinleşmediği için üzerinde tedbir vardır. Devleti dolandırma gibi bir niyetim yoktur. Benim sadece vergi borcum vardır” dedi.

“Demir Yumruk” operasyonunda dün (4 Temmuz) Erol Evcil’in de aralarında olduğu beş kişi tutuklanmış, 10 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. 210 şüpheli hakkında ise ek gözaltı süresi verilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.