Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gökkuşağı Bülteni (125): Ankara LGBTİ+ Onur Yürüyüşü, Hormona Erişim Kampanyası

Medyascope’un LGBTİ+’ların gündemini ekrana taşıdığı “Gökkuşağı Bülteni”nde bu hafta, Aslı Alpar ile Ankara LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nü, Merih ve Efrin ile Hormona Erişim Kampanyası’nı
konuştuk
.

Editör: Edanur Tanış  / Katkı sağlayanlar: Rona Şenol, Elif Su Sara Balıkçı 

Prodüktör: Özgün Özgül

Bu yıl ikincisi düzenlenen Ankara Onur Yürüyüşü’nde yine birçok gözaltı ve şiddet olayı yaşandı. LGBTİ+’lar, “Susma, haykır lubunlar vardır” sloganlarıyla yürüdüler. 

5 Haziran Salı günü Ankara’da yüzlerce kişiyle gerçekleştirilen Onur Yürüyüşü’nde, bu yıl da LGBTİ+’lara, avukatlara ve gazetecilere yönelik işkence, gözaltı ve darp olayları yaşandı. Katılımcılar, “Lubunyanın onuru işkenceyi yenecek!” sloganlarıyla yürüyüşü gerçekleştirdi. 

Feministler, 26 Haziran’da düzenlenen 20. İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nde maruz kaldıkları polis şiddetine karşı suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu öncesi adliye önünde yapılan basın açıklamasında “Kadınlar, kadına yönelik şiddeti önlemekle görevli olan kurumlardan şiddet görüyor” denildi.

Eski Türk Psikiyatri Derneği başkanlarından Doç. Dr. Koray Başar, Ankara’da evinin önünde iki kişinin saldırısına uğradı. Başar’ı darp eden iki saldırgan, LGBTİ+’lara yönelik çalışmalarına ve hak savunuculuğuna son vermesini isteyip, tehdit etti.

Eskişehir’de 3 Temmuz’da gerçekleştirilmek istenen Onur Yürüyüşü’ne polis engel oldu, aralarında bir çocuğun da bulunduğu en az 18 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların tümü Emniyet’teki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Polisin valilik yasaklamaları sonrası müdahale ettiği yürüyüşte basın açıklaması farklı noktalarda okundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.