Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şinzo Abe suikastında yeni detaylar: Saldırgan bir yıldır hazırlık yaptığını itiraf etti

Eski Japonya Başbakanı Shinzo Abe’nin silahlı saldırı sonucu öldürülmesiyle ilgili soruşturmada yeni ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. Suikastçı Tetsuya Yamagami, saldırıyı gerçekleştirmeye bir yıl önce karar verdiğini itiraf etti.

Shinzo Abe suikastıyla ilgili soruşturma sürüyor.

41 yaşındaki saldırgan Tetsuya Yamagami, saldırıyı gerçekleştirmeye bir yıl önce karar verdiğini itiraf etti.

İlk etapta el yapımı patlayıcı üreterek Abe’ye saldırı gerçekleştirmeyi düşündüğünü söyleyen Yamagami, daha sonra fikir değiştirerek, YouTube’dan silah yapmayı öğrendiği anlattı.

Yamagami, internetten boş kovan ve barut sipariş ettiğini söyledi.

Aracında barut kurutmak için kullandığı değerlendirilen metal bir levha bulunan zanlının, şimdiye kadar ürettiği en az beş farklı el yapımı silahla dağlık alanlarda atış talimi yaptığı belirtildi.

Eski Japonya Başbakanı Shinzo Abe, 8 Temmuz’da Nara kentinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.