Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gökkuşağı Bülteni (126): Uluslararası Non-binary Günü, Disney+’tan çevirmenlere LGBTİ+ içerik uyarısı 

Medyascope’un LGBTİ+’ların gündemini ekrana taşıdığı “Gökkuşağı Bülteni”nde bu hafta, çizer Semih Özkarakaş ile Uluslararası Non-binary Günü’nü konuştuk.

Gazete Duvar’dan Anıl Mert Özsoy’un haberine göre, binden fazla içerikle 14 Haziran’da yayın hayatına başlayan Disney+, önümüzdeki günlerde yayınlanacak dizi ve filmler için altyazı çevirmenlerine “uyarı” metni gönderdi. Disney+ ayrıca, LGBTİ+’ları konu edinen yapımlarla ilgili olarak yönetimin bilgilendirilmesi yönünde talimat verdi.

2008’de silahlı saldırı sonucu öldürülmesi dönemin gazetelerinde “Türkiye’de kayda geçen ilk gay namus cinayeti” olarak gündeme gelen Ahmet Yıldız cinayetinin bugün 14. yıl dönümü. Baba Yahya Yıldız’ın firari sanık olarak oğlunu öldürmekle yargılandığı davada bir sonraki duruşma 6 Ekim 2022’de görülecek.

Yeniden Refah Partisi Gençlik Kolları Başkanı Melih Güner, Twitter hesabından A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncusu Ebrar Karakurt’u, cinsel yönelimi sebebiyle hedef gösterdi. Güner, ayrımcı söylemleri nedeniyle tepki gördü. Milli Voleybol Takımı’nın başarılı oyuncusu Ebrar Karakurt, daha önce de cinsel yönelimi sebebiyle ayrımcı ve nefret içeren söylemlerin hedefi olmuştu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.