Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berrin Sönmez ile Feminist Bakış (128): Yaşam tarzı kutuplaşmasından çıkış mümkün mü?

Hatıra, hafıza, yüzleşme ortak yaşamın asgari şartı olan saygıyı inşa etmekte siyasetin ve medyanın rolü nedir, ne yapılabilir?

Altılı masa ortaya koyduğu irade, siyasi fayda için toplumsal alandaki yaşam tarzı kutuplaşmasını kırma girişimi. Ancak kutuplaşma hali toplumsal alanda çözüme yaklaşmadıkça siyasi girişimlerin başarı sansı zayıf olur.

Kutuplaşmış toplum düzeninde farklı yaşam tarzlarına mensup kişileri aynı ekranda buluşturup kendilerini anlatma fırsatı sunmalı medya. İzleyici aynı ekranda ve birlikte konuştuklarını görerek kendi kararını vermeye yöneltilmeli. Medya iki ya da dört kişiyi birlikte konuşturabildiği takdirde izleyiciye, topluma yüzleşme fırsatı sunmuş olur.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.