Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

​​Güne Başlarken (20 Temmuz 2022): Suruç katliamının 7. yılı, Akşener Giresun’da

Günaydın, çarşamba sabahından herkese merhaba! Ben Janset Atacan, Medyascope’un podcast’i “Güne Başlarken” ile karşınızdayım. Türkiye ve dünyanın gündemini, hava durumunu, ekonomide son verileri, yani güne başlarken bilmeniz gereken her şeyi size aktaracağım. O zaman, başlayalım!

Hava durumuyla başlıyoruz.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre bazı illerde beklenen hava sıcaklıkları şöyle:

İstanbul’da hava parçalı bulutlu, sıcaklık 29 derece olacak. Ankara’da hava az bulutlu, sıcaklık 28 derece olacak. İzmir’de hava rüzgarlı, 35 derece; Antalya’da hava sıcak, 37 derece; Diyarbakır’da hava sıcak, 41 derece olacak. 

Sırada Türkiye gündemi var, siyasetin gündemiyle başlayalım.

Suruç saldırısının yedinci yılında, Ankara Güvenpark’ta saat 18.00’de anma eylemi çağrısı var. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Giresun’da. Akşener, Yağlıdere, Espiye ve Bulancak ilçelerinde esnafı ziyaret edecek.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında devlet okulları için tercih işlemleri bugün sona eriyor.

TÜİK, temmuz ayı tüketici güven endeksi ile haziran ayı yurt dışı üretici fiyat endeksini açıklayacak.

Ekonomiyle devam edelim. 

Güne başlarken dolar kuru 17 lira 54 kuruş, euro kuru ise 17 lira 96 kuruştu. Euro/TL paritesi dün gün içinde 18’i aştı, dolar/TL ise yıllık rekorunu tazeledi. 

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, 19 Temmuz gününü 2 bin 501 puanla kapattı. 

Serbest piyasanın günlük kapanışında gram altının satış fiyatı 964 lira 14 kuruştu. 

Brent tipi ham petrolün varil fiyatı ise 19 Temmuz’u 107,35 dolarla kapattı.

Dünya gündemine bakalım.

Sri Lanka Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa’nın askeri bir uçakla Maldivler’e kaçmasından sonra olağanüstü hal ilan edilen ülkede seçmen sandık başına gidiyor. Bugün ülke yeni cumhurbaşkanını belirleyecek.

İngiltere’deki başbakanlık yarışında bugün, geriye kalan son iki aday açıklanacak. 

Dün İran’a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi. Türkiye ve İran arasında sekiz anlaşma imzalandı. Türkiye, İran ve Rusya arasında düzenlenen “Astana Formatında Yedinci Üçlü Zirve Toplantısı”nın açılışında konuşan Erdoğan “Milli güvenliğimize kasteden şer odaklarını Suriye’den söküp atmakta kararlıyız’’ dedi. 

Kubilayhan Kavrazlı’nın derlediği sporun gündemine bakalım.

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu’nda Dinamo Kiev’le bugün (20 Temmuz) karşı karşıya gelecek. Ukrayna’daki savaş sebebiyle Polonya’da oynanacak maç saat TSİ 21.00’de başlayacak.

Galatasaray, Haris Seferovic’in kiralık transferi için Portekiz ekibi Benfica ile görüşmelere başlandığını açıkladı. Galatasaray’ın yeni forveti Haris Seferovic’i taşıyan uçak ise İstanbul’a indi. Havalimanında kısa bir açıklama yapan Seferovic, “Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Birçok taraftar, beni karşılamak için gecenin bu saatinde buraya gelmiş. Herhangi bir problemim yok. Kendimi çok iyi hissediyorum” ifadelerini kullandı.

Gün içinde gündemi takip etmeye devam edeceğiz. Medyascope’u Twitter’dan, YouTube’dan, Facebook’tan, Instagram’dan ve web sitemizden takip edebilirsiniz. 

Ayrıca bize Patreon veya YouTube’un “Katıl” butonu üzerinden de katkıda bulunabilirsiniz. 

Yarın yeniden dinlemeniz dileğiyle, 

Hoşça kalın.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.