Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Z Kuşağı Tartışıyor (36): Gençler Kılıçdaroğlu’nun adaylık ihtimaline verilen tepkiler hakkında ne düşünüyor?

Z Kuşağı Tartışıyor‘da bu hafta, Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencileri Aybike Boyacıoğlu ve Bekir Kandemir, Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Çağın Eroğlu ve Bilgi Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi Alp Emeç, Ali Deniz Çakır moderatörlüğünde, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanma şansını, Metropoll’ün son anketini ve Kılıçdaroğlu’nun adaylık ihtimaline gelen tepkileri konuştu.

“Biri Kılıçdaroğlu’na dur demeli”

Metropoll’ün anketini değerlendiren Bekir Kandemir, Ekrem İmamoğlu’nun yaşadığını iddia ettiği karalama kampanyalarına rağmen anketlerde yüzde 48,6’lık bir oya sahip olmasını başarılı olarak değerlendirirken Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olmasını destekleyenleri eleştirdi: “Bu kadar uygulanan adaylık politikalarına ve sosyal medyada paylaştığı videolara rağmen hâlâ Erdoğan karşısında 1-2 puan öndeyse birinin Kılıçdaroğlu’na ve adaylığını destekleyen ekibine dur demesi gerekiyor.”

Çağın Eroğlu ise Kılıçdaroğlu’nun adaylık ihtimaline dair şunları söyledi: “Kılıçdaroğlu aday olmamalı. Neden ısrarla bu doğrultuda ilerleniyor ve belediye başkanlarının önü kapatılıyor, ben bunu anlamakta güçlük çekiyorum.” CHP teşkilatında adaylık konusunda neler konuşulduğunu merak ettiğini belirten Aybike Boyacıoğlu ise CHP’de büyük bir çoğunluğun Ekrem İmamoğlu’nun adaylığını desteklediğini düşünmediğini söyledi. CHP’nin içinde kamuoyunu Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için ikna etmeye çalışan bir kesim olabileceğini iddia eden Aybike Boyacıoğlu, “Bizim zaten ikna olduğumuz Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu gibi iki tane aday varken bu ikna çalışmalarına anlam veremiyorum” dedi.

Peki gençler “Kılıçdaroğlu’nun aday olması durumunda sandığa gitmem” diyenler hakkında ne düşünüyor?

Kılıçdaroğlu’nun aday olması durumunda sandığa gitmeyeceğini belirten seçmenler hakkında konuşan Çağın Eroğlu, “Bu duygusal bir bakış açısı ama Kılıçdaroğlu’nun adaylık sürecinde göz önünde bulundurması gereken bir problem. Bu insanları demokrasi düşmanı diye damgalamamız bu atmosferde doğru olmaz” ifadelerini kullandı. CHP’nin Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını öne sürerek büyük bir risk aldığını düşünen Alp Emeç, “CHP bence popüler olmayan bir adayı öne çıkartarak seçmen de kaybediyor. Bu seçim kaybedilirse Kılıçdaroğlu’nun CHP seçmeninde meşruiyeti dahi kalmayabilir” dedi. Kılıçdaroğlu’nun aday olduğu senaryoda sandığa gidilmemesini duygusal bir reaksiyon olarak gören Emeç, bunu söyleyen insanların çoğunun seçim zamanı yaklaştıkça fikirlerinden dönebileceklerini vurguladı. Kendi çevresindeki AKP’den kopan seçmenin Kılıçdaroğlu’nun adaylığına sıcak bakmadığını belirten Bekir Kandemir, bu kişileri Mansur Yavaş’ın rahatlıkla ikna edebildiğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.