Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berrin Sönmez ile Feminist Bakış (130): Hukukta yapıbozum – Kobani davası ve Aysel Tuğluk örneği

Eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın aralarında bulunduğu 21’i tutuklu 108 ismin yargılandığı Kobani davasının 15. duruşmasının beşinci oturumuna tutuklu siyasetçi Aysel Tuğluk, cezaevinden sesli ve görüntülü ifade sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Adli Tıp Kurumu’nun “demans” tanısı ile birlikte “kısmen ifade verebilir” değerlendirmesi üzerine Tuğluk’un mahkemede ifade vermesi istendi.

Berrin Sönmez, Feminist Bakış’ta bu hafta “28 Şubat’ın karar verici paşalarından Çevik Bir’in Adli Tıp Kurumu raporu ile tahliye edildiğini” hatırlatarak, şu soruları soruyor:

  • “Kürtler için ayrı, darbeciler için ayrı olarak kullanılmak üzere hukukta iki farklı sistem mi var?”
  • “Kısmen ifade verebilir olma hali bilimsel bir tanı mı?”
  • “Savunma hakkının kısmen kullanılması hukukta yer alır mı?”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.