Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Almanya’nın Düren kentinde Alevi Kültür Merkezi’ne saldırı

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’na (AABF) bağlı Düren Alevi Kültür Merkezi’ne bu sabah (9 Ağustos) kimliği belirsiz kişi veya kişilerce saldırıda bulunuldu. Saldırıda kültür merkezinin camları kırıldı.

Ankara’da ve İstanbul’da Alevi kurumları ve yöneticilerine yönelik saldırıların ardından bir saldırı haberi de Almanya’dan geldi. Almanya’nın Düren kentindeki Alevi Kültür Merkezi’ne bu sabah saatlerinde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce saldırıda bulunuldu.

Almanya polisinin verdiği bilgilere göre saldırıyı kimin yaptığı henüz net değil, incelemeler sürüyor.

Öker: “Tesadüf gibi görünmüyor”

Yazılı açıklama yapan Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Onursal Başkanı Turgut Öker, şunları kaydetti:

“Türkiye’de son dönemlerde cemevlerimize yönelik yapılan saldırılar, Kartal Cemevi Başkanına kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırının olmasının ardından bugün Düren Cemevimizin camlarının kırılması tesadüf gibi görünmüyor. Umarız düşündüğümüz gibi değildir. Emniyet yetkililerinden konuya dair somut bir cevap aldığımızda kamuoyuyla paylaşacağız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.