Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Salman Rüşdi’ye destek mesajı paylaşan J.K. Rowling’e tehdit mesajı: “Sıradaki sensin”

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York eyaletinde katıldığı bir konferansta bıçaklı saldırıya uğrayan yazar Salman Rüşdi’ye destek mesajı paylaşan Harry Potter serisinin yazarı J.K. Rowling, bir internet kullanıcısı tarafından tehdit edildi. Kullanıcı, “Endişelenme, sıradaki sensin” diyerek J.K. Rowling’i tehdit etti.

57 yaşındaki yazar J.K. Rowling’in Hint asıllı İngiliz yazar Salman Rüşdi için paylaştığı geçmiş olsun mesajına bir Twitter kullanıcısı, “Endişelenme, sıradaki sensin” diyerek yanıt verdi. Söz konusu tweet’in ekran görüntüsünü paylaşan J.K. Rowling, “Destek mesajları için herkese çok teşekkür ederim. Polis işin içinde” dedi.

Pakistan’daki bir hesap tarafından paylaşılan bu tehdit mesajı, pazar günü ilerleyen saatlerde silindi.

İskoçya Polis Sözcüsü de yaptığı açıklamada, polisin söz konusu tehdit mesajı ile ilgili soruşturma yürüttüğünü ifade etti. Emniyet daha önce de LGBTİ+’lara yönelik mesajları nedeniyle Rowling’i hedef gösteren bazı eleştirileri araştırmıştı.

J.K. Rowling

Warner Bros Discovery de Rowling’e yönelik tehdit mesajlarını şiddetle kınadığını açıkladı, Rüşdi ve ailesine geçmiş olsun mesajı gönderdi:

“Onun ve yaratıcılıklarını, fikirlerini cesurca ifade eden tüm yazarların ve hikayecilerin yanındayız.”

“Şeytan Ayetleri” kitabıyla geniş kitlelerce tanınan 75 yaşındaki Hint asıllı İngiliz yazar Salman Rüşdi, geçen cuma (12 Ağustos) günü Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York eyaletinde katıldığı bir konferansta bıçaklı saldırıya uğramıştı. Yazarın oğlu Zafer Rüşdi, babasının solunum cihazından çıkarıldığını ve birkaç kelimeliğine de olsa konuşabildiğini açıkladı.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.