Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu, yenilenen Moda İskelesi’nin açılışında konuştu: “İstanbul’un kasası bereket doldu çünkü israfçılar yok”

Restorasyon çalışmaları tamamlanan tarihi Moda İskelesi kullanıma açıldı. Bu akşam yapılan açılış töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbul’un kasası bereket doldu çünkü israfçılar yok. Bizi izlemeye devam edin” dedi.

Hatalı restorasyon çalışmaları sebebiyle uzun süredir kapalı olan Moda İskelesi’nin restorasyon çalışmaları tamamlandı. İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı ekiplerinin yeniden işlevlenlendirme projesi ile iskele işlevini tekrar kazanan yapının açılışında İmamoğlu önemli mesajlar verdi.

“Bizi izlemeye devam edin”

İnsanları mutlu eden projeler yapmaya devam edeceklerini belirten İmamoğlu şöyle konuştu: “‘Bununla mı övünüyorsun’ diyeceklerini hissediyorum. Bizim için büyük olan insanlarımızı mutlu eden projelerdir. Bizi izlemeye devam edin.”

“İstanbul’un kasası bereket doldu çünkü israfçılar yok”

Zor maddi koşullara ve engellemelere rağmen yatırımlarına devam edebildiklerini aktaran İmamoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “İstanbul’un kasası bereket doldu çünkü israfçılar yok. ‘Bu zor koşullara rağmen nasıl bu kadar yatırım yapabiliyoruz’ diyorum. Kasamıza sizlerin duasıyla bereket doluyor. İstanbul’un mirasına, bütün geçmişine, her rengine sahip çıkacağız.”

“Batırmaya çalıştıkları vapuru yüzdürüyoruz”

İskelenin üst katlarını ve kütüphanelerini de gezen İBB Başkanı, açıklamalarına burada da devam etti. Restorasyon çalışmaları geçen hafta tamamlanan Paşabahçe Vapuru’na ilişkin de göndermede bulunan İmamoğlu, “Batırmaya çalıştıkları vapuru yüzdürüyoruz. Aramızdaki fark bu. Onun yüzdürülmesi gereken bir unsur olduğunu ihmal eden bir yönetimden bu yönetime geçtik” diye konuştu.

Şehir Hatları seferleri de eklenecek

İlk etapta deniz taksi yanaşma noktası olarak kullanılacak Moda İskelesi’ne daha sonra Şehir Hatları seferleri de eklenecek. Üst katı teras çatı ile örtülen ve ahşap bir konstrüksiyonla kapatılan yapıda canlı müzik performansları da sergilenecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.