Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haber Hafta Sonu (21 Ağustos 2022): Altılı masa liderleri altıncı kez bir araya geldi, Merkez Bankası’nın faiz indiriminin etkileri

Editör: Buket Topaktaş

Merkez Bankası, 18 Ağustos’ta faiz kararını açıkladı. Para Politikası Kurulu, politika faizini 100 baz puan indirdi. Merkez Bankası geçen yılın son dört toplantısında faizde toplam 500 baz puan indirim yapmıştı. Bu yılın ilk yedi ayında ise faizde bir değişiklik yapılmamıştı. Haber Hafta Sonu’nda bu akşam Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kamil Yılmaz faiz indiriminin etkilerini değerlendirdi. 

Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş mutabakat metnine imza atan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti (DP), Gelecek Partisi ve Demokrasi ve Atılım Partisi’nin (DEVA) oluşturduğu “altılı masa”, ilk tur görüşmelerinin son toplantısı için Saadet Partisi ev sahipliğinde bir araya geldi. Medyascope muhabirleri Cansu Timur ve Furkan Erdem altılı masanın altıncı toplantısından izlenimlerini aktardı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.