Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mekan ve İnsan (220): Salgın sürecinde kadına karşı şiddet arttı mı, kadınlar nasıl güçlendirilebilir?

Salgın sürecinde kadına şiddet arttı mı? Kadına şiddete karşı yerel yönetimler ne yapabilir? Şiddet nasıl önlenir, şiddet failleri nasıl caydırılır? Şiddete uğrayanları korumak için yerel yönetimler hangi hizmetleri sunuyor? Şiddet mağdurları nasıl güçlendirilir?

Mekan ve İnsan’ın 118. bölümünde İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Yüksek Lisans Programı kapsamında hazırladığı, yerel yönetimlerde toplumsal cinsiyet eşitliğini ana akımlaştırma ve belediye bütçelemelerinde toplumsal cinsiyet perspektifi ile yeni bir anlayış geliştirmeye çalıştığı tez çalışması üzerine Ayşe Kaşıkırık ile sohbet ettik. Kaşıkırık, kurucularından olduğu Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı’nın hazırladığı Pandemi Sürecinde Kadına Karşı Şiddet İzleme Raporu’nu anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.