Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Z Kuşağı Tartışıyor (39): Doğuş Üniversitesi’ndeki zamma karşı çıkan gençler anlatıyor

Z Kuşağı Tartışıyor‘da bu hafta, Doğuş Üniversitesi Hukuk Bölümü öğrencisi İbrahim Kıvılcım Çolak, Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencisi Hatice Nur Egelioğlu ve Sosyoloji Bölümü öğrencisi Elif Sudenur İlkbahar, Doğuş Üniversitesi’ndeki eğitim ücretlerine gelen zammı ve protesto sürecini konuştu.

“Enflasyon, savaş ve pandemi nedeniyle bu zamların geldiğini söylediler”

Doğuş Üniversitesi’nin eğitim ücretlerine yüzde 100 ile yüzde 300 arasında değişen oranda zam yaptığını belirten Elif İlkbahar, kendilerine daha önce okul ücretlerinde yıllık artışın yüzde 5’i aşmayacağı sözünün verdiğini hatırlattı: “Çarşamba günü mağduriyetlerimiz hakkında basın açıklaması yaptık. Ardından rektör vekili bir açıklama yaptı. Bu zamların gelmesine gerekçe olarak enflasyon, savaş ve pandemiyi gösterdi.”

Geçen sene okula 30 bin TL ödediğini söyleyen Kıvılcım Çolak, son zamla bu meblağın 90 bin TL’ye çıktığını dile getirdi. Protestoların ardından okul ücretine gelen zamda bir düşüş olduğunu belirten öğrenciler bu indirimin yine de yeterli olmadığını vurguladı.

“Zam fiyatlarını öğrenince telefonda bayılan bir anneye şahit oldum”

Protestolar sırasında Doğuş Üniversitesi’nde çalıştığını belirten Hatice Nur Egelioğlu, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Muhasebede çalıştığım gün ağlayan anneler ve babalara şahitlik ettim. Zamların açıklandığı dönemde çalışma fırsatım oldu ama keşke çalışmasaydım. Zam fiyatlarını öğrenince telefonda bayılan bir annenin sesini duydum ve kızı yanına ağlayarak koştu. Kızı benimle aynı bölümde okuyor. Şimdi bile konuşurken gözlerim doluyor. Burada sadece bizi değil bu sıkıntıları yaşayan insanları da görmenizi istiyoruz.” Bu süreçte işten çıkartıldığını söyleyen Egelioğlu, okulun kendisine bu kararla ilgili net bir gerekçe göstermediğini belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.