Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Sedat Peker’in iddialarını soruşturacak

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarında adı geçen ve Marka Yatırım Holding şirketinin sahibi Mine Tozlu Sineren’in açıklamaları ve Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) iddialarının araştırılması talimatı verdi.

Halk TV’den Seyhan Avşar’ın haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, hem SPK’nın suç duyurusu hem de Mine Tozlu Sineren’in açıklamaları dahil tüm taraflarla ilgili soruşturma başlattı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bir ulusal TV kanalında yer alan iddialara yönelik olarak SPK başkanlığı tarafından verilen ihbar dilekçesi üzerine maddi gerçeğin tüm yönleriyle ortaya çıkarılması amacıyla soruşturmaya başlanılmış olup TV kanalında bilgi paylaşan M.T.S dahil olmak üzere tüm taraflarla ilgili araştırma yapılması için gerekli talimatlar verilmiştir”

Sineren’in “ihbar eden” olarak dinleyip, soruşturma neticesinde şikayetçi mi yoksa şüpheli mi olduğu belirlenecek.

Ne olmuştu?

“Deli Çavuş” adlı Twitter hesabında Sedat Peker, eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun, Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren’den sorunlarının çözümü için 12 milyon Türk Lirası rüşvet istediğini iddia etti.

Daha sonraki tweetlerinde Taşkesenlioğlu’nun üç gelir kapısı olduğunu anlatan Peker, “Birincisi SPK’da halka arz edilmiş şirketlerin sudan bahanelerle işlem görmesine yasak getiriyor ya da oynayan büyük oyunculara yasak getiriyor. Taşkesenlioğlu’nun ikinci gelir kapısı tüm bedelli şirketlerden yüzde 6 para almasıdır” diye yazdı.

Peker, Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun 180 milyon dolarını villasında ve iki dairesindeki kasalarda sakladığını iddia etti. 

SPK, Peker’in iddialarının ardından ismi konuşulan Mine Tozlu Sineren hakkında suç duyurusunda bulundu.

İddiaların odağındaki bir diğer isim olan Turkuvaz Medya Grubu Başkanvekili Serhat Albayrak’ın avukatı, haber ve iddialar ile ilgili hukuki ve cezai işlemlerin başlatıldığını duyurdu.

Muhalefet partileri de pazartesi günü (29 Ağustos) organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) üzerinden yapıldığını iddia ettiği yolsuzluk, usulsüzlük, rüşvet alıp vermede adı geçen kişiler hakkında birbiri peşi sıra suç duyurularında bulundu. Eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, kız kardeşi AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ve Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu başta olmak üzere ondan fazla kişi hakkında “rüşvet, irtikap, nüfuz ticareti, bilgi suistimali” suçlarından kamu davası açılması talep edildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.