Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan: “Hiç kimse HDP üzerinden siyaset yapmasın, herkes haddini bilsin”

 Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “HDP’ye bakanlık verilmesi” tartışmasına ilişkin “Hiç kimse HDP üzerinden siyaset yapmasın, HDP’yi siyasi malzeme haline getirmesin. Herkes haddini bilsin, HDP’yi ağzına alırken bin kere düşünsün” diye konuştu. Buldan, “dışlama üzerine kurulu siyasi anlayışların tamamını reddettiklerini” söyledi. 

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, bugün (9 Eylül) partisinin genel merkezinde düzenlenen kadın meclisi toplantısında konuştu. Buldan, şunları söyledi:

“Önümüzdeki seçimler için bazı hesaplar yapılıyor. Kadınların dahil olmadığı hiçbir hesap tutmaz, tutmayacaktır. Bir kadın partisi olan HDP fikriyatıyla bu konuda açık tutum aldığımızı herkes bilsin. Cumhur İttifakı da, Millet İttifakı da bilsin. Bizim temel meselemiz, iktidarın sahiplerinin kim olacağı meselesi değildir. Eşitsiz, adaletsiz, çökmüş düzenin bir an önce değiştirilmesidir.” 

Millet İttifakı’nı eleştirdi, üçüncü ittifakı işaret etti 
Partisinin esas meselesinin “demokratik bir sistemin inşa edilmesi” olduğunu söyleyen Buldan, şöyle devam etti: 

“Bizim meselemiz; kadına, Kürt’e, Alevi’ye, Ermeni’ye, bütün inanç ve kimliklere, emekçiye ve tüm ezilenlere karşı uygulanan ayrımcı, baskıcı inkar rejiminin baştan aşağı değiştirilmesidir. Bizim meselemiz bütün bu tarihsel hatalara ve suçlara karşı eşitlikten, barıştan, adaletten ve çözümden yana bir siyasi tutumun geliştirilmesi, bu değerleri esas alan yeni bir dönemin başlatılmasıdır.” 

Buldan, gelecek seçimlerin sonucunu kadınların belirleyeceğini ve HDP öncülüğünde kurulacak üçüncü ittifakın “bütün ezilenlerin en güçlü temsiliyeti” olacağını söyledi:

“Demokratik muhalefetin tamamıyla ortaklaşma cesareti ve iradesi göstermeyen hiçbir anlayış; çözüm gücü olamaz, gelecek vaat edemez! İnkar, ötekileştirme ve dışlama üzerine kurulu olan anlayışların tamamını buradan bir kez daha reddettiğimizi özellikle ifade etmek isterim.”  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.