Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yeni seçilen CHP Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Atik: “Bürokratlar arayıp kutluyor, ‘Kurtarın bizi’ diyor”

AKP’den altı ay önce CHP’ye geçen ve sancılı bir kongre sürecinin ardından Diyarbakır İl Başkanı seçilen Abdullah Atik. İlk yönetim kurulu toplantısından sonra açıklamalarda bulundu. CHP’nin artık toplumun tek umudu olduğunu, halkın kurtuluş yolu olarak CHP’yi görüp ona sarıldığını belirten Atik, “Daha önce iktidarın korkusuyla telefon bile etmeye cesaret edemeyecek olan bürokratlar, şimdi arayıp kutluyor, ‘Lurtarın bizi’ diyor. Bürokrasinin de korku duvarlarını yıktığına tanık oluyoruz” dedi.


Zamanında kongre yapılmadığı gerekçesiyle 18 Temmuz’da kayyum atanan CHP Diyarbakır İl Başkanlığı sancılı bir konre süreci yaşadı. CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), aralarında il başkan adayı Şerif Doğru’nun da bulunduğu delegelerden 38’ini parti tüzüğü uyarınca “kesin çıkarma cezası” istemiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk etti. 10 Mart’ta AKP’den ayrılıp bin 567 üyeyle CHP’ye katılan Abdullah Atik’in aday olması üzerine Gönül Özel adaylıktan çekildi. 10 Eylül’de CHP Diyarbakır İl Başkanı seçilen Atik, 24 kişilik yönetim kurulu ile ilk toplantısını yaptı.

“Ayrılık, gayrılık yok, biriz ve beraberiz”

CHP il Başkanlığı’ndaki toplantıda konuşan Atik, kongre öncesi yaşananlarla ilgili “CHP, bir kongreden ibaret değildir. Kongrelerimizin kazananı şahıslar değil, partimizdir, ülkemizdir. Bu anlamda diğer adayımız Sertaç Eke ve ekibine de bir kez daha teşekkür ediyorum. Kongremiz sonuçlanınca kucaklaştık, el ele partililerimizi selamladık. Biz bir aileyiz ve bu ailenin adı da CHP’dir. Ayrılık, gayrılık yok, biriz ve beraberiz” dedi.

“Bürokratlar, ‘Kurtarın bizi’ diyor, bürokrasinin de korku duvarlarını yıktığına tanık oluyoruz”

Kongre sonrasında AKP’liler ve HDP’liler dahil herkesten tebrik telefonları aldığını söyleyen Atik, şöyle devam etti: “İktidara yürümek için sahaya çıkıyoruz. Bunun için çok az zamanımız var. Ama CHP’ye yönelik ilgi, her zamankinden fazla. Ben on yıllardır siyaset yapıyorum. Ak Parti dahil hiçbir partiye, böyle bir ilgi olduğunu samimiyetimle söylüyorum, görmedim. Partiye yönelik çok ciddi bir yönelim var. CHP, artık toplumun tek umudu oldu. Halk kurtuluş yolu olarak CHP’yi görüyor ve ona sarılıyor. Bir başka önemli gözlemim de bürokrasiyle ilgili. Bir yıl önce böyle bir kongreyi yaşamış olsa idik, emin olun iktidarın korkusuyla telefon bile etmeye cesaret edemeyecek olan bürokratlar, şimdi arayıp kutluyor, kurtarın bizi diyorlar. Bürokrasinin de korku duvarlarını yıktığına tanık oluyoruz.”

“Helalleşme çağrısı toplumun her kesiminde yankı bulmuş”

İl Başkanı Abdullah Atik, hiç olmadığı kadar destek gördüklerini, Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “helalleşme” çağrısının çok büyük etkisi olduğunu söyledi. Atik, “O çağrı toplumun her kesiminden yankı bulmuş. Kentlerin varoşlarından, seçkin mahallelerine, kasabalarından köylerine, mezralarına kadar her yerde bu çağrının sıcaklığını, kapsayıcılığını görüyoruz. Seçim yaklaştı ve bizim için zaman daralıyor. Sahada olacağız ve iktidara yürüyeceğiz. Yönetim kurulumuz, bu hedefe kilitenmeli ve vakit kaybetmeden çalışmalara başlamalıdır. Göreceksiniz, hiç kimsenin beklemediği büyük bir başarıyı yakalayacağız” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.