Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berrin Sönmez ile Feminist Bakış (136): AB ve ABD Erdoğan’dan mı yana?

  • Büyük güçler demokratik mi yoksa otokratik yönetimleri mi tercih eder?
  • Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri Erdoğan’ı mı yoksa muhalefeti mi muhatabı olarak görmek istiyor?
  • Muhalefet, oyunu bozmayı ve yeni oyun kurmayı göze alabilecek mi?

Berrin Sönmez, Feminist Bakış’ta bu hafta Batı’nın Türkiye’deki siyasete bakışını ele aldı. Sönmez, “Türkiye’nin kuşkuludan güvenilmezliğe dönen diplomatik imaj notu sayesinde AB ve ABD’nin seçimi Erdoğan olabilir” diyor.

“Büyük güçler, küçük ve orta ölçekli ülkeler için demokratik değil otokratik yönetimi tercih eder. Muhalefet, oyunu bozmayı ve yeni oyun kurmayı göze alıp seçmende rıza üretmeyi başardığı takdirde, seçimi kazanıp ikinci yüzyılda demokratikleşme yolunu açabilir. İşi zor. Oyun içinde oyun var. Bu oyun çok taraflı, çok katmanlı ve hayli köklü. Ancak toplumda var olan potansiyeli açığa çıkarmanın yolu bulunursa imkansız değil.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.