Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Selanik-İzmir feribot seferleri 10 Ekim’de başlıyor – Feribot hangi günler hizmet verecek, kaç yolcu alacak ve biletlerin fiyatları ne kadar?

Selanik-İzmir feribot seferleri önümüzdeki pazartesi günü başlıyor. İlk sefer, Levante Ferries şirketine ait Smyrna di Levante feribotu tarafından 10 Ekim’de saat 17.00’de Selanik’ten İzmir’e yapılacak. Seferlerin bilet fiyatlarının açıklandığı internet sitesine göre güvertede yer alan yetişkinler 81 euro, özel koltuk alan yetişkinler ise 95 euro ödeyecek.

Selanik ile İzmir arasındaki feribot seferleri için geri sayım başladı. Yunanistan merkezli Levante Ferries şirketi tarafından Smyrna di Levante feribotuyla düzenlenecek yolculuklar, pazartesi günü (10 Ekim) saat 17.00’de Selanik’ten İzmir’e yapılacak seferle başlıyor. 

Pazartesi, çarşamba ve cuma günleri 19.00’da Selanik’ten İzmir’e sefer yapacak feribot, salı ve perşembe ve pazarları ise saat 19.00’da İzmir’den Selanik’e sefer yapacak. Seferlerin 12-13 saat sürmesi bekleniyor. 

2015 yılında kurulan Levante Ferries, Selanik-İzmir rotası için 16 milyon euro yatırım yaptı. Uzunluğu 160, genişliği 21 metre olan Smyrna di Levante, 948 yolcu taşıma kapasitesine sahip. Araçlar için de yeri bulunan feribot, 12 metrelik 80 ve 16 metrelik 58 kamyon veya 430 araba taşıma kapasitesine sahip.

Bilet fiyatları açıklandı

Güverteden bilet alacak yetişkin yolcular 81 euro, özel koltuk rezervasyonu yapan yetişkinler ise 95 euro ödeyecek.

0-2 yaş arasındaki çocuklardan bilet ücreti alınmazken sadece vergi alınacak. 2 ile 10 yaş arasındaki çocuklar ise yarı fiyata seyahat edebilecek.

Feribot seferlerinde rezervasyon yapılırken biletlerin gidiş-dönüş olarak seçilmesi durumunda ise bilet ücretine yüzde 10 indirim yapılacak.

Biletler Levante Ferries’in sitesinden alınabiliyor.

İlk adım 2016’da atılmıştı

2016 yılında İzmir’de düzenlenen 4. Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nde dönemin Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu ve dönemin Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, söz konusu hattın açılacağını kamuoyuna duyurmuş ve çalışmaların başlatıldığını açıklamıştı.

2019 yılında ise AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çipras, her iki ülkenin de hattın açılması için girişimlerin hızlandırılması konusunda görüş birliğine varıldığını kamuoyuna duyurmuştu.

Fakat söz konusu hattın gelişimi, Ankara-Atina ilişkilerinin seyri ve koronavirüs salgını nedeniyle aksamıştı.

Kaynak: gtp, Levante Ferries

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.