Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (17 Ekim 2022): Bartın’da maden faciası | Fuat Oktay bütçeyi açıkladı

Bartın’ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü’ne bağlı maden ocağında 14 Ekim Cuma günü akşam saatlerinde bir patlama meydana geldi. Patlamada 41 işçi hayatını kaybetti. 11 işçinin ise tedavisi sürüyor. Bartın’daki maden kazasında yaralanan altı işçinin yakınları, İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ndeki endişeli bekleyişlerini sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi’ni açıkladı. Oktay, büyüme tahminiyle ilgili, “Ekonomimizin 2023’te de üretim ve talep yönüyle dengeli bir görünüm sergilemesi ve yüzde 5 büyümesi beklenmektedir” dedi. 

Mahsa Amini’nin öldürülmesinin ardından protestoların devam ettiği İran’da, başkent Tahran’daki Evin Cezaevi’nde dün akşam saatlerinde bir yangın meydana geldi. İran resmi devlet ajansı IRNA, yangında dört mahkûmun hayatını kaybettiğini, 61 mahkûmun da yaralandığını açıkladı.

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, Medyascope muhabiri İbrahim Yayan ile kaza bölgesinde yaşananları, Medyascope muhabiri Ufuk Çeri ile Türkiye’de madenlerin durumunu ve ihmalleri, Medyascope Ankara Temsilcisi Hıdır Göktaş ile 2023 yılı bütçesinin detaylarını konuştuk.

Editör: Egemen Gök

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.