Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Canlı yayında açtığı “savaşa hayır” pankartıyla dünyanın gündemine oturan gazeteci Rusya’dan kaçtı

Rus gazeteci Marina Ovsyannikova, 14 Mart’ta savaş karşıtı bir pankart ile Rus devlet televizyonu Kanal 1’in ana haber yayınını bölmüş ve bu protesto dünyanın gündemine oturmuştu. Arananlar listesine alınan Ovsyannikova’nın ülkeden kaçtığı ve şu anda Avrupa’da bir ülkede olduğu açıklandı.

Marina Ovsyannikova’nın avukatı Dmitri Zakhvatov, “Ovsyannikova ve kızı, ev hapsinde tutulduğu adresten kaçtıktan birkaç saat sonra Rusya’dan ayrıldı. Şu anda Avrupa’dalar” dedi. Durumlarının iyi olduğunu belirten avukat, Ovsyannikova’nın halkın önünde konuşacağı zamana kadar Avrupa’da bekleyeceğini çünkü şu anda güvenli bir ortam olmadığını açıkladı.

Ovsyannikova, Rus devlet televizyonu Kanal 1’in 14 Mart’taki ana haber bülteni sırasında “Savaşı durdurun, savaşa hayır” diye bağırarak stüdyoya girmiş ve elindeki pankartı kameraya tutarak gerçekleştirdiği protestoyla dünyanın gündemine oturmuştu.

44 yaşındaki Ovsyannikova, temmuz ayı ortalarında da Kremlin yakınlarında “Putin bir katildir. Askerleri faşisttir” diye bağırmıştı. Daha sonra Ovsyannikova, “Rus ordusunu küçük düşürdüğü” gerekçesiyle 50 bin ruble (14 bin Türk Lirası) para cezasına çarptırılmıştı. Moskova’daki bir mahkeme tarafından verilen kararın ardından Ovsyannikova ev hapsine alınmıştı.

Ovsyannikova’nın ülkeden ayrıldığı haberi de Rus yetkililerin “aranıyor” ilanı yayımlamasından iki hafta sonra geldi.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.